Съпругата на мъжа също е пострадала, но е без опасност на живота, съобщи БТА.
Сигналът за силен взрив в къщата на 35-годишния С.М. е подаден от съседи в районното управление. Малко преди инцидента хората видели стопанина на къщата да пренася и цепи дърва, съобщи bTV. Помещението, в което е била инсталирана камината, е почти напълно разрушено. Най-вероятно тя е дала дефект при опит да бъде разпалена. Ударната вълна е изтръгнала отоплителното тяло от мястото му и го е стоварила върху мъжа.
Съседите се оплакаха, че от Спешния център във Враца не реагирали веднага на повикването и най-вероятно това е коствало живота на пострадалия. "На шестата минута полицията беше тук, а Бърза помощ след 40-50 минути дойде, не мога да кажа точно колко, срам и позор, и накрая като бяха направили абсолютно всички експертизи, не искат да го вземат", разказва съседът Иван Данов.
Дежурният лекар призна, че забавяне е имало, защото всички налични екипи са обслужвали пациенти по това време, а и адресът на пострадалия не е бил точно подаден. "Категорично не е вярно, че сме се забавили 40 минути. Имало е забавяне в рамките на 5-10 минути поради това, че имаме четири линейки, които бяха на повикване, абсолютно всичките. Аз го заварих починал, и то починал не преди минути, а доста отдавна. С видима травма на корема и видима травма на главата", обясни д-р Елена Георгиева, от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца.
За щастие двете деца, които също са били в къщата по време на инцидента, са невредими.