Тялото е намерено в 15.30 часа местно време в Азовско море на около 300 метра от брега и два часа и половина по-късно е извадено на брега, съобщи Фокус.
Телата на още четирима моряци от българския товарен кораб "Ванеса" бяха открити по бреговете на Азовско море от вчера сутринта. Всички са с хидрокостюми и спасителни ризи с надпис "Ванеса".
По последна информация на украинските власти са намерени документите и на четиримата моряци - на рулевия Тончо Димитров Бакалов, на боцмана Горан Дойнов Тодоров, на моряка Димо Евтимов Димов и на моториста Адриан Данчев Христов, съобщи Фокус.
Издирването на безследно изчезналите моряци от потъналия кораб "Ванеса" продължава. Звеното за разследване на морски произшествия към Министерството на транспорта е в непрекъсната връзка със своите колеги в Украйна.
Корабът "Ванеса" пътуваше от Бердянск, Украйна, към Бургас и потъна на 22 мили северно от нос Хорни в Азовско море на 3 януари. На борда му имаше 11 души - 10 българи и един украинец. Само един от тях - Николай Димитров оцеля, извадени бяха и телата на двама загинали - Петко Мочев и Георги Желев. "Ванеса” бе собственост на „Стела Мар” ЕАД, а оператор на кораба бе „Борд Марин” ООД със собственик Дойчин Дойчев. Вижте снимки на всички моряци от Ванеса