Опитите свидетелите да бъдат разпитани чрез видеоконферентна връзка са пропаднали, стана ясно по време на заседанието по делото в Софийския градски съд (СГС), съобщи БТА.
От кореспонденцията, водена между българския и македонския съд, се разбира, че разпитът ще бъде до края на годината в Скопие. Затова ще се наложи всички страни по делото и съставът на СГС, който го гледа, да бъдат командировани до Скопие за ден.
Освен Петров, по делото за пране на пари, получени от контрабанда на цигари през България за Македония, са подсъдими и братята Дойчин и Димитър Мирянови. Според прокуратурата, подсъдимите са създали организирана престъпна група, чиято схема е действала през 1997 г.
Подсъдим по делото беше и Иван Тодоров-Доктора, който бе застрелян на 22 февруари 2006 г. в София. Наказателното производство срещу него бе прекратено.
По време на днешното съдебно заседание мярката за неотклонение на Димитър Мирянов бе променена от 15 000 на 7000 лева, тъй като адвокатите му представиха документи, посочващи, че Мирянов получава пенсия от 243 лева, а съпругата му - от 159 лева.
Съдът отказа да промени мярката за неотклонение на Петров, която също е парична гаранция.