Сидеров смята, че Иванов изпълнява политическа поръчка, която цени да съсипе нарастващото влияние на партия Атака. Заради това поисках неговото отстраняване, но прокуратурата не се съобрази с това искане, заяви Сидеров. Прокурорката по делото Иванка Трифонова трябва да обясни, защо е получила ведомствено жилище от МВР и защо се е нагърбила да изпълнява долнопробна политическа поръчка, каза още Волен Сидеров.
Софийският градски съд отложи за 5 декември делото срещу Волен Сидеров и съпругата му Капка Сидерова за инцидента на магистралата. Съдийката не даде ход на делото, заради неявяване на адвоката на Волен Сидеров Марин Марковски, който получил хипертонична криза. Лидерът на Атака настояваше той да го представлява в съда и за това делото беше насрочено за друга дата.
Преди заседанието с арогантен тон Волен Сидеров обвини в корупция и политическа поръчка прокурорката по делото Иванка Трифонова. Според Сидеров поръчката идва от главния прокурор Борис Велчев и е недостойно прокурори да се занимават с дребни политически игри. Сидеров обвини и Румен Петков, че спуска въпросите на поръчкови журналисти, които следят делото за АМ "Тракия".
Мисля, че Гайдарски трябва да се произнесе по въпроса, отговори вътрешният министър Румен Петков.
Освен Сидеров и Капка Георгиева в съда дойде и независимия депутат Павел Чернев. Като свидетел се яви и Антон Сираков, заместник-председател на партия Атака.
Инцидентът стана на 7 април 2006 г., когато автомобилът на лидера на "Атака" засече на магистралата близо до Пазарджик колата на Явор Доков. Тогава Сидеров заяви, че неговият автомобил е бил управляван от Павел Чернев. През май 2006 г. шофьорът на автомобила на лидера на Атака Любомир Бакърджиев бе осъден на 2 години и половина пробация и 240 часа обществено полезен труд и глоба заради побоя над Явор Доков и причинените имуществени щети. Сидеров е обвинен в лъжесвидетелстване и укривателство по случая.