В Министерството на културата Милушев ще заеме мястото на подалата оставка Ина Килева. Той беше от най-активните жълти депутати в 39-ото Народно събрание през 2001 г. - 2005 г., член на комисиите по култура и по медии, както и председател на парламентарната група за връзки между България и Чехия. Милушев е роден през 1948 г., завършил е „Актьорско майсторство” във ВИТИЗ „Кр. Сарафов” и „Радио-Филм-Телевизия” в Прага. Специализирал е мениджмънт и маркетинг Wirral Metropolitan College в Англия. От 1975 г. до 1979 г. е в трупата на драматичен театър „Николай Масалитинов"-Пловдив, а до 1992 г. – на Нов драматичен театър „Сълза и смях” в София. След това работи на свободна практика. Член е на САБ, на СБФД, на Rotary Club. Носител е на Наградата на София и медала „Ян Масарик” на Чешката република. Съпруг е на голямата актриса Цветана Манева.
Нямах избор да не се съглася да приема да стана зам.-министър на културата, съобщи Милушев, цитиран от БГНЕС. Не можех да откажа на министър Стефан Данаилов, независимо че ще представлявам квотата на НДСВ в министерството, обясни още той. Милушев подчерта, че ще продължи да се занимава с театър и кино.
Милен Керемедчиев бе зам.-министър на икономиката в правителството на Симеон Сакскобургготски. Преди да започне държавна работа е заемал мениджърски длъжности в TNT Express Worldwide, Euromar Ltd, Intermegan Ferrymasters Ltd., Дискордия ООД, Феникс Еър, Първа източноевропейска частна авиокомпания „Джес Еър”. роден през 1968 г. Завършил е УНСС и The New Indian School в Кувейт. Магистър по икономика и управление на транспорта. Специализирал е в Центъра за обучение на SITA в Атланта и в Societe generale de Service. От 2005 г. е генерален консул на България в Дубай. Преди това е бил национален координатор на Пакта за стабилност за Югоизточна Европа, зам.-председател на Инвестиционния пакт към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, национален координатор по участието на България в следвоенното възстановяване на Ирак.
Станишев освободи междувременно доц. д-р Стефан Юруков като зам.-министър на земеделието и продоволствието и го назначи за председател на Държавната агенция по горите.