Акцията е извършено съвместно с прокуратура в нощта срещу събота, 22 септември. Служителите на реда са проверили четири места - два салона за масаж на ул. “Цани Гинчев” 26 и на ул. “Ген. Скобелев”, “Плейбой Мулен руж” на ул. “Пюскюлиев” 1 и “Плейбой Малибу” в комплекс Златни пясъци.
По време на акцията са задържани 29 лица. Полицаите са разпитали 24 момичета, които по-късно са освободени.
Няма доказателства, че момичетата са били насилвани, допълни прокурор Виолета Радева. Сред тях няма непълнолетни, а най-възрастните са били на по 25 години.
Срещу четирима са повдигнати обвинения за сводничество, съобщи зам.-директорът на варненската полиция комисар Димитър Димитров. Със 72-часови мерки за задържане са 37-годишният Х. С., 38-годишният И. И. и К. К., на 48 години, и тримата от Варна. Парична гаранция е наложена на 24-годишната Е. Е.
Като обвиняем по случая ще бъде привлечен и 37-годишният Ясен Янев, който е екстрадиран в Австрия по силата на Европейска заповед за задържане. Срещу него има повдигнати обвинения за сводничество и пране на пари от съда в Линц.
Oбстановката в един от четирите клуба, които са затворени и предстои да се издирят собствениците им, е ужасна, сподели пресаташето на ОДП-Варна Калинка Пенчева. Сексуалните услуги били извършвани в изключително малки помещения без дневна светлина.