С тези думи в специално изявление лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски отговори на становището, разпространено на конгреса на партията на Яне Янев "Ред, законност, справедливост" в събота, в което се казва, че КГБ и българските тайни служби са плащали дълговете за хазарт на бившия премиер, срещу което той правел доноси. Бившият премиер подчертава, че очевидно тази клеветническа кампания е свързана и с предстоящите местни избори и цели да уязви не само него, но и НДСВ като партия, предаде БГНЕС.
По-рано днес шефът на комисията по досиетата Евтим Костадинов заяви пред БНР, че "имаме нужда от документи, че Сакскобургготски е сътрудничил на ДС. Ако от “Ред, законност и справедливост” не искат да предоставят оригиналите на документите или копия, ще се получи просто едно празно говорене и ще се омаловажи работата на комисията". По график принадлежността на бившите министър-председатели към ДС трябва да бъде обявена след изборите. Запитан защо е оповестено досието на Жан Виденов, а на Сакскобургготски - не, Евтим Костадинов обясни, че Виденов е обявен в качеството му на народен представител.
Ние повече от 7-8 години казваме истини за Симеон Сакскобургготски и нашето действие по обявяването му като сътрудник на тайните служби не е свързано с предстоящите избори, каза Яне Янев, главен секретар на “Ред, законност и справедливост”. Според него в изявлението си Сакскобургготски не отричал агентурното си минало.