Това пише испанското електронно издание “Ел Конфиденсиал“, цитирано от Sportal.bg. “Той дори вече си има готов заместник - Антонио Лопес, който сега тренира дубъла“, обяснява изданието. 41-годишният Стоичков в понеделник бе удостоен с престижната награда “Golden foot“, с която влезе в алеята на славата в Монако. Според играчите на “небесносините“ обаче Камата не става за наставник. “Като футболист беше добър, но като треньор е цяло бедствие“. Това са думи на футболист от галисийски състав пред “Ел Конфиденсиал“, поискал анонимност.
Българският наставник записа само 3 победи от 11 срещи със Селта и е поставил под сериозна въпросителна оставането си на “Балаидос“. Изданието твърди, че основен проблем на Камата са взаимоотношенията му с футболистите и ръководството. Играчите на тима го обвиняват в “егоцентризъм“. Постоянно натяквал успехите си като футболист и тренировките били като училищни часове.
Ицо напусна националния отбор на България преди около половин година именно заради лошите си отношения със голяма част от спортните журналисти и футболната общественост у нас.