"Моята политическа ориетация никога не е била подлагана под съмнение. Винаги съм бил с десни възгледи и доказателство за това е и биографията на моето семейство. Не съм от тези, които станаха десни на 10 ноември 1989 година, както тогава бе модерно. Също така категорично заявявам, че моята подкрепа за президента Георги Първанов на последните президентски избори бе изцяло плод на гражданската ми позиция", заяви Тити, цитиран от sportal.bg.
Баскетболният капацитет изведе 7 основни приоритета в своята кампания:
1. Чист град - чиста София от боклука, дрогата, бездомните кучета и Кремиковци; 2. Сигурен град - сигурност на улицата, на стадионите, сигурност денем и нощем, сигурност в центъра на «Факултета”, сигурност в парковете и подлезите; 3. Облик и дух на града - София да има собствен облик и имидж, като се развива целенасочено през следващите години; 4. Образован град - училища с европейски стандарти; 5. Зелен град - да живеем в чист и свеж град по примера на Лондон, Прага, дори и Букурещ; 6. Подреден град - София на равноправието; 7. Спортен град - спорт в училище, в махалата, спорт по стадионите.
На срещата с журналистите присъства и председателят на Демократическата партия Александър Праматарски, чиято политическа структура издигна кандидатурата на Тити за кмет. Праматарски заяви, че ДП няма икономически интереси в София. Той каза oще, че Тошко Добрев няма да се кандидатира за общински съветник, "така че Бойко Борисов да не се опитва да използва компромати" срещу кандидата за кмет на ДП. Самият Папазов изтъкна, че всяка седмица ще подготвя списък от 10 въпроса, които ще отправя към настоящите управляващи на София. Кандидат-кметът днес поиска публичен отчет от Бойко Борисов за това как са похарчени 1 млрд. лева на софиянци за 2-годишното му управление, като уточни, че не ги иска от счетоводител, а лично от кмета. Пита го още и защо така хаотично се ремонтират улиците на София, предаде БГНЕС.
Готов съм да се откажа заради Борисов, ако се яви като кандидат на десните, но той трябва да се откаже от ГЕРБ, защото НДСВ свали СДС от власт, а Борисов беше много свързан с царя. Освен това няма такова “животно” неформален лидер на партия. Моята мечта е да събера всички лидери на десните, които от 2001 г. са в упадък и те отново да се обединят, посочи Тити Папазов.
Има един месец до предизборната кампания. Папазов след като не класира националния отбор на първенството, няма какво да прави и да се занимава с мен. Това заяви кметът на София Бойко Борисов пред Дарик по повод отправените към него въпроси от страна на опонента му Тити Папазов. "Дондуков" 1, "Дондуков" 2 и "Позитано" го ползват да говори щуротии по мой адрес, за да отклонява общественото внимание от битката за кметския вот, смята кметът. Борисов каза, че може да се яви като общ кандидат, ако му предловат, предаде БНТ.
ИЗБРАНО