Пребитото момиче е Сийка Дикова от Дома за сираци. След като е била пребита тя е хвърлена в близката река. Въпреки жестокият побой, няма опасност за живота й. Инцидентът е станал около 18.00 часа. Тя вървяла към булевард "Монтевидео" с по-малко момче от Дома. Тогава няколко жени от ромски произход се приближили към тях и започнали да им искат пари, започнали да ги дърпат и блъскат. Момчето със Сийка успяло да избяга, а тя отказала да им даде пари. Тогава жените я завлекли към течащата наблизо река Букет, където я пребили, и изхвърлили през моста, предаде БТА.
Дежурният хирург в Детска хирургия на Пирогов д-р Нанко Червеняков каза пред БГНЕС, че момичето е "минало като през месомелачка“. Сийка е бита с пръчки, камъни и ритници. Има тежки кръвонасядания по гърдите, главата и почти по цялото тяло.
Извършителите на побоя са избягали и се издирват от полицията. По информация на Дарик те са от миячите на стъклата на автомобилите, спращи на светофарите на булеварда.
Вече втора седмица се случват тежки сблъсъци с роми. След като четирима младежи пребиха момче от ромски произход в "Красна поляна" на 12 август, през следващите два дни последва ромска вендета, която ескалира на 14 август. Тогава 200 роми с брадви, сопи и ножове обикаляха в "Красна поляна" и заплашваха със саморазправа и търсиха скинари. На 21 август - час преди полунощ, 17-годишният Аспарух Асенов от ромски произход пък бе пребит до смърт от група младежи в Самоков.
ИЗБРАНО