Това коментира пред "Фокус" председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева във връзка с писмото, изпратено до различни институции, от бившия финансов директор на Българския спортен тотализатор (БСТ) Нели Димитрова. Според нея обществените поръчки на тотализатора са били с предизвестен победител. Димитрова намеси и Манол Велев - съпруг на Весела Лечева.
“Всички договори, сключени от ръководството на спортния тотализатор, са налице и сме готови да ги предоставим на главния прокурор и заинтересованите институции за проверка доколко всички тези твърдения отговарят на истината. Изключително неприятно съм изненадана. Още повече, че Нели Димитрова напада един човек, който не може да се защити”, заяви Лечева, визирайки съпруга си Манол Велев, който е в кома от 11 юли, когато бе прострелян.
“Съвсем тенденциозно се отправят намеци, подозрения и нападки. Всичко това – срещу човек, който не може да вземе отношение по този въпрос”.
Във връзка с коментарите за спечелената поръчка от “Петрол” за терминали за онлайн залагания, Лечева заяви, че голям проблем за тотализатора е, че не могат да се правят залагания в интернет.
Междувременно главният прокурор Борис Велчев заяви, че Софийска градска прокуратура е образувала преди няколко дни проверка за договора между БСТ и “Петрол”. “Получих сигнала на г-жа Нели Димитрова тази сутрин и вече съм запознат със съдържанието на писмото. Това, което оттук нататък можем да направим, е да изпратим сигнал до съответната прокуратура - в този случай това е СГП, за да се започне работа по него”, посочи Велчев.
По-късно изпълнителният директор на БСТ Иван Иванов заяви, че ще заведе иск срещу Нели Димитрова за уронване на престижа на организацията. Според него тя е само маша в ръцете на фирми, "които искат да вземат нашата пазарна позиция". От своя страна от "Петрол" определиха като "безпочвени" обвиненията, че компанията иска да приватизира тотализатора.
ИЗБРАНО