Според експертите стойността на часовника е от 511 000 до 530 000 рубли (от 14 680 до 15 200 евро), каза съдия Татяна Шереметова на заседание на съда в Новосибирск, предаде РИА Новости, цитирана от БГНЕС. По-рано Киркоров заяви пред следствените органи, че часовникът му струва 98 000 евро. Часовникът е от класическа серия, произведена през 2006 г., няма сложен механизъм, серията не е ограничена, което да може да повлияе на неговата стойност, каза съдията, огласявайки заключението на експертите.
Експертизата беше назначена на 3 юли, тъй като съдът се усъмни в показанията на Киркоров. Необходимостта от експертиза съдът обясни с това, че нейните резултати ще са нужни за квалификация на обвиненията срещу жената, която според следствието е извършила кражбата. Самият Киркоров и неговите представители не се явиха в съда.
Златният часовник Breguet, мобилен телефон, МР3 плейър и около 2000 рубли изчезнаха от гримьорната на Киркоров по време на негов концерт в цирка в Новосибирск през ноември 2006 г. На следващия ден по подозрение в кражба беше задържана зрителката Лиля Мухомадеева, на 33 години от Новосибирск. Според следствието тя е влязла в отключената и изобщо неохранявана гримьорна на Киркоров и е откраднала вещите му. Жената била случайно забелязана от бащата на певеца, който описал как изглежда тя пред милицията. Мухомадеева вече е съдена за аналогично престъпление. Самата тя категорично отрича да е виновна. Повдигнати са й обвинения за кражба в големи размери, за което се предвиждат до 10 години затвор.
Откраднатият мобилен телефон на Киркоров беше открит от милицията у прекупвачи, а два месеца по-късно някой подхвърли златния часовник пред сграда на милицията в Новосибирск. Адвокатът на Киркоров Андрей Марочкин заяви по-рано в съда, че певецът особено преживява загубата на МР3 плейъра, който му бил подарен от членовете на знаменитата ирландска група U-2 и в чиято памет имало композиции за нови песни на Киркиров. Адвокатът съобщи още, че Киркоров настоява за налагане на цялата строгост на закона спрямо подсъдимата. Съдът призова Киркоров да даде показания като потърпевш. На предишното заседание на съда на 3 юли обаче той не се яви, като заяви, че е болен и възложи адвокатът да защитава интересите му.
ИЗБРАНО