Ние сме в прекрасни отношения и той знае колко го уважавам и като треньор и като честен и емоционален човек, но аз ще се срещна с него и ще му покажа какво са правили общинските съветници от Демократическата партия (ДП), която го издига, ще му покажа и в колко общински фирми са се настанили същите общински съветници и какви решения са взимали в ущърб на столичани, обясни Борисов. Нека се заинтересува кои ще влизат в списъците за общински съветници, предложи още неформалният лидер на ГЕРБ.
Константин Папазов може да победи Бойко Борисов и да бъде новият кмет на София, заяви по-рано пред Дарик лидерът на ДП Александър Праматарски. Той не скри притеснението си от това, че миналата есен Папазов беше в инициативния комитет за издигането на Георги Първанов за втори мандат на “Дондуков 2“.
“Притеснява ме и това беше първият въпрос, който му поставих на срещата с него. Държах да получа първо този отговор, защото не искаме да има дубльор и поставени лица, искаме много ясна кандидатура“, обясни лидерът на ДП. Праматарски изрази надежда около тази номинация да се обединят всички десни партии в столицата, за да не се стига до служебна победа на настоящия градоначалник Бойко Борисов. Все още не са водени разговори с останалите партии от дясно, тъй като единственото условие, което е поставил Папазов, било да се изчака до датата 22 август, дотогава той имал ангажименти с баскетболния тим.
Праматарски изрази увереност, че на местния вот Константин Папазов ще стигне до балотаж. “Той никога не се е борил за второ място. Смятаме, че не само, че ще стигне до балотаж, но се надяваме това да бъде новият кмет на София. Искаме промяна на статуквото.
“В коментар на прогнозите на анализатори, че кандидатурата на Папазов ще отклони гласове и ще направи възможна победата на Бойко Борисов още на първия тур, Праматарски попита “Да отклони гласове от кого, има ли други кандидати от десницата в момента?“