Харизанов бе прострелян в петък през нощта в двора на вилата си в Родопите, където се забавлявал със семейството си и приятелска комнания. Въпреки че Огнян Харизанов има регистрирана фирма за търговия с кожи, името му се свързва с търговията на наркотици, съобщи БНТ.
През двата почивни дни криминалистите продължиха работа във вилата на Огнян Харизанов, край хижа Чернатица. Заради огледа в района на местопрестъплението не се допускат външни лица. С помощта на следови кучета полицаите търсиха улики, които да ги отведат към вероятния извършител. Все още няма заподозрян.
Огнян Лудия е бил известен на полицията, но не е задържан. В петък късно вечерта, след като е вечерял със семейството си и близки приятели, той се е отделил с един от тях на близкото барбекю. Именно там, само с един изтрел от 25-30 метра, Харизанов е прострелян в гърдите.
Съобщението за фаталния инцидент е получено в 23.25 часа в петък в дежурната на І-во РПУ. Пострадалият незабавно е бил транспортиран за болница, но по пътя починал.
Предполага се, че убиецът е познавал отлично района. Той е достигнал до мястото без проблеми, тъй като задната част на имота, която е към склона, няма ограда. Пет каракачански овчарки пазят вилата, но нито едно от тях не е усетило убиеца, тъй като – по непотвърдена информация - той е поръсил мястото с червен пипер. Шефът на областната дирекция на поличията Ангел Рангелов заяви за БНТ, че когато има нови данни по разследването те ще бъдат оповестени веднага.