Минахме по хижите "Пирин", "Каменица" (бившата "Беговица"), "Вихрен" и заслона на Кончето. Обиколихме десетина езера, кацнали на височина над 2500 м, пъхахме се в клекове и камънаци. Събрахме близо 3 тона боклуци, които свалихме при хижарите. Почистихме третия и четвъртия връх на Балканите - Вихрен и Кутело. Там най-много бяха счупените бутилки. Междувременно се отвратих от всички жени, които "скриват" тоалетните си принадлежности под камъчета. Засрамих се, че съм от техния пол! Да отидеш да се радваш на горските полянки, на ягодите, малините, капините, на изгрева и залеза и да оставиш на това същото място отпадъците си - това е гнусно.
Десетото чистене на планините по идея на екоорганизацията "За земята", която осигури транспорт и храна, продължи 1 седмица, спахме на палатки и палихме огньове. Догодина също ще има чистене - на Стара планина. Пожелавам на всички, които не са изпитали това върховно преживяване - почистването на планина - да планират една седмица от отпуската си през август!

Уважаеми читатели, очакваме ваши снимки и/или видео за интересни събития, на които сте станали свидетели, или на тема, която ви вълнува. Текстовете и снимките (видеото) пуснете във формата, която се отваря като кликнете "Изпрати новина" в горната лява част на dnes.dir.bg.