Движението по булевард "Никола Вапцаров" в участъка на Ситняково е затруднено. Много от шофьорите минават по странични улици, като "Черковна", за да избегнат задръстването по булевардите, но и там колоните от коли се движат бавно. Заради голямото забавяне на градския транспорт, пътниците слизат и вървят пеша по “Цариградско шосе”. По всички съседни улици около булеварда се образуват огромни колони от автомобили. Движението е затруднено и по бул. “Шипченски проход”, където също се е образувала огромна колона от автомобили.
Натоварен през деня е трафикът и по "Сливница" - в участъка от кръстовището с бул. “Константин Величков” до ключовото кръстовище на Сточна гара.
Градските автобуси в участъците, засегнати от ремонтите, вкл. "Ломско шосе", се движат със закъснение от 20 до 35 минути, съобщиха от Градския транспорт.
Зам.-кметът на столицата по транспорта Велизар Стоилов апелира за търпение от страна на гражданите и гостите на София. Той съобщи, че от общината са се съобразили с данните, които им е предоставил НСИ, че през август почти наполовина намалява пътникопотокът в столицата. Ремонтните работи ще се извършват на три смени, като през нощта ще се извършва фрезирането и почистването, зарече се Стоилов. До събота ще приключи асфалтирането на първата отсечка от ремонта на бул."Цариградско шосе" - между Ректората и Орлов мост, каза още зам.-кметът. След това асфалтирането ще продължи по двете платна на "Цариградско шосе". След приключването на ремонта на първата отсечка от рехабилитираният участък ще бъде пуснато движението на МПС през Орлов мост, каза още Велизар Стоилов, цитиран от БТА. Така ще се улесни трафика на автомобили между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул."Цар Освободител". Вторият етап от рехабилитацията на "Цариградско шосе" ще бъде извършен поетапно до 19 август, като движението на автомобили ще бъде двупосочно в участъка между "Орлов мост" и кръстовището на "Цариградско шосе" и бул. "П. К. Яворов", който не се ремонтира. Това е първият основен ремонт на булеварда от 30 години насам, заяви Стоилов и добави, че фирмата изпълнител е поела ангажиент да влезе в рамките на определения срок за ремонта - до 19 август.