От събота - 4-и август до 9 август включително се забранява влизането на коли в двете посоки от бул. “Васил Левски” до “Орлов мост”.
От 6 август до 24.00 часа на 9 август влизането на автомобили във всички посоки през кръстовището на пл. "Орлов мост" също се забранява.
От 10 август до 24.00ч. на 14 август ще бъде затворено дясното платно на “Цариградско шосе” по посока алея “Яворов” между бул. "Евлоги Георгиев" и бул. "Пейо Яворов". Движението ще се извършва двупосочно по бул. "Цариградско шосе" между бул. "Евлоги Георгиев" и бул. "Пейо Яворов".
От полунощ на 15 август до полунощ на 19 август се забранява влизането на коли по входящото пътно платно на "Цариградско шосе" между бул. "Пейо Яворов" и бул. "Евлоги Георгиев", като движението ще се извършва двупосочно по "Цариградско шосе" между бул. "Евлоги Георгиев" и бул. "Пейо Яворов".
По време на ремонтите на булеварда маршрутите на над 20 тролейбусни и автобусни линии на Градския транспорт ще бъдат променени. (как - вижте линка по-долу).
По думите на зам.-кмета по транспорта Велизар Стоилов строителните екипи ще работят максимално бързо, на три смени. Ремонтът ще се извършва с нови машини от Австрия и Румъния, с което той ще се съкратят строителните работи до 15 дни. За преасфалтирането на ключовия булевард са осигурени 700 000 лева от държавния бюджет. Според кмета Бойко Борисов тези пари обаче ще стигнат единствено за ремонта в отсечката от Университета до "Орлов мост", затова общината ще отпусне още средства за до може да се преасфалтира булеварда до алея "Яворов".
Движението е затруднено и при бул. "Ломско шосе". Там в участъка от ул. "Триъгълника" до ул. "Бели Дунав" се извършва основен ремонт и стабилизация на релсите.
От 3 август 20 дни проблеми за шофьорите ще има по бул. "Цар Борис ІІІ”, където също започват ремонти.(виж линка)
ИЗБРАНО