ГЕРБ подари iPad-и на министрите и депутатите си

ГЕРБ обзаведе с по един iPad министрите на редовното заседание на правителството. Идеята била с модерната техника да се улесни работата им, а от екологична гледна точка да пестят хартия от документи.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ подари iPad-и на министрите и депутатите си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все по обективни и смислени коментари има. Крайно време е парламент и правителство да се съобразяват с мнението на народа и да се хванат сериозно за работа.

Абе освен да бъхтят орехи за какъв к..р им е това нещо на тия пъпеши,сещам се как бушмените гледаха бутилката от кока-кола в "боговете сигурно са полудели"

Пак оревахте орталъка за няма и нищо. Получават пари като всички парламентарно представени партии и ги харчат както намерят за най-рационално. Що си мислите, че другите партии не са си накупили лаптопи? Или че в Англия партиите не си купуват лаптопи?

ми като не можаха хората да намажат по едно Vertu

Чудесна идея, сега ще могат да следят, какво наистина мислят хората за тях и тяхната некомпетентност. Как завличат дъжавата към провал, а населението към мизерия. Как ги псуват и мразят и ги приканват да се махнат час по-скоро.

Груба грешка! Трябваше да им подарят пищовчета за еднократна употреба с надпис:"Последно сбогом".

Пишете я тая държава бегала от всякъде! Снощи гледах репортаж по БНТ в новините в 18.00 ч. за едно 2 г. момченце с детска церебрална пареза (това е най-тежката форма) и чести припадъци...При раждането се е задушило, било е в кувиоз над 20 дена...това води до тежки увреждания на главният мозък. Бяло хубаво бг. детенце със сини очи, и майка, която не го е хвърлила в дом (самата тя явно изоставена от бащата на детето) бореща се за детето си и молеща хората за помощ - нужни са 16-17 000 евро за лечение на това детенце в чужбина. За да може поне да проходи като връстниците си и да държи лъжицата си като се храни...Иначе е абсолютно зависимо за всяко едно нещо от майка си. Като ми е пред очите това дете, а и колко още други имат нужда от помощ, се чудя...да вземе тоя народ по една картечница...и всички от раз до стената! Това заслужават тия. Без милост. Понеже се изцепиха и не можаха да се докопат до реални "Верту", дай сега да се самовъзнаградиме с нещо не нужно и нещо, което ще гледаме като "индианец - пишеща машина"....а горките болни и чакащи деца. Безсрамници и наглеци грозни самозабравили се. Ама какво пък и аз, кой знае колко още такива подобни "награди" има "под масата" за които народа и понятие си няма за наглите им харчалъци на фона на тая мизерия ?!? То поне да беше да са компютърно грамотни, а то... язък. А защо тези, които имат нещо (било лап-топ, било Ipod или вече имащи Ipad) не са върнали безмислено повтарящото се като функции у-во ?!? Щото нямат грам морал тия хора, ама знаят на гладният и беден народ да му говорят за криза и икономии. Ситият на гладен не вярва. Друго си е да имаш 6! апартамента и 7-8 компютъра, примерно. Нищо, че не ти трябват всички и че не можеш да ги ползуваш всичките (нито пък едновременно). Алчни и лакоми - един от човешките грехове. Жал ми е за тези болни дечица, които напразно чакат помощ от държавата и разчитат на SMS-ите и БГ Коледа.

Нема такава държава................

Има и такава държава и по добри и по-лоши държави. Въпроса е да станем като по-добрите държави, това обаче става с конструктивна критика, работа и личен пример, а не с плюене и тролинг.

Преди време, когато се появи ipod, видях снимки на брокерите е Нюйоркската борса с новите машинки. Затова е логично и нашите "брокери" - имотни министри и депутати от ГЕРБ да си имат подобни устройства. Нали продават държавата...

...да си взимат iPad-ите и iКъш!..:-P

Министрите и депутатие останаха много доволни от подаръците по случай празника на партията 2 февруари. (Агенция Горна Баня)

депутатите получиха подарък за празника си ......

Такааааааааа....сега ще ги чакаме 1 год. и половина да се научат да работят на тези iPad-и, да спестят огромни количества целулоза(хартия), за да спре изсичането на дърветата, да покажат колко са "интелигентни" и накрая, ако е възможно да поработят малко, за да ни покажат какво са научили,или да се УРИНВАТ заедно с луксозните си играчки.

Ебати наглеците, хората няма какво да ядат те айподи си подаряват. Представяте ли си леля Цецка с айпод.Смяххх

Все едно да подариш чадър на ескимос ! За сведение, таблетът не отваря документи изпратени от PC.

това е паролата - АЙде ПАДна правителството!

Ай Пад .. Ай Сиктир..

Май че само Плевнелиев е работяга. Другите има да си играяааат.

Злобни озъбени бедуини пишат във форума.Вземете си намерета работа - стига сте пръскали отрова.Ей ненаситно племе !

Ненаситно и нагло племе сте вие от Герб!

Да не си им ги купил ти,бре гербер увяхнал?Ако ги обичаш толкова купи им и по едно Бентли,ама от личните си пари!

Като искат толкова да пазят околната среда нека да ходят до парламента с колело!

Плевнелиев, пиле шарено, нали беше независим експерт (с дълбоки корени във БКП), какви са тия герберски подаръци изведнъж. Нали сме неподкупни, прозрачни и какво ли още не.

Тази афера е доста странна- събужда не малко въпроси;)... Защо в най-бедната страна в Европа се харчат огромни пари, за да се снабдим с най-скъпата продукция, каквато е тази на Apple,а не например със системата "Андроид", масово използвана в Европа- не само евтина, но разполагаща и с повече възможности. Един таблет на Apple струва около 600 евро и всички останали програми в него са само ПЛАТЕНИ, за разлика от "андроид". Явно някои иска да оправдае известна сума пари- е, да, но малко глупаво, като за България;)

Очевидно има американска връзка тук- но защо ?..

Така си е. Apple таблета гълта голямо количество пари защото към много услуги са прикачени минимални суми за ползване. И когато месечната сметка дойде става лошо :)

Спешно се нуждая и аз от такава хуйня,та да мога да смятам колко са ми овцете,колко агнета раждат,колко съм продал,колко съм изял и още мнооого функции от интелектуално естество.Може и депутат да вляза, да не съм по-незначителен от рапърчето- "ада фака,мадъ факъ..."

ВИЖДАМ, ЧЕ СИ РЕШИЛ ДА МИ ОТКРАДНЕШ ИМЕТО, ПОСЛУЧАЙ ПРАЗНИКА СИ... САМО ДЕТО СИ СЕ ПООЛЯЛ В ЦИНИЗМИТЕ.. БИВА ЛИ ТОЛКОВА НЕУДОВЛЕТВОРЕНИ..., НЕЗАДОВОЛЕНИ ХОРА ДА БРОДЯТ ПО "ПОЗИТАНО"? ОБЪРНИ СЕ КЪМ ЛИДЕРА СИ! С Г... ГРЪБ..

А НА РОМСКИТЕ ДЕЦА В СЛИВЕНСКО ПО ЦЕЛО КИЛО БРАШНО И ДУЗИНА КАРТОФИ.

Да-аааа ... Раздадохме ние данъкоплатците какво-ли-не на пре-скъпите `наши` избранници/чки, нали ?! Всъщност -- те кога ще започнат наистина да работят ?!( И какво-ли-нетата и ползващите-ги ! )

Заплати няма да вдигат, но трябва айпад да си купят да си улеснят работата, която така или иначе не я вършат....нямам думи!

Някой хора се изказват преди да помислят, и оставят много лошо впечатление!.... "Покрай новината за таблетите, министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев призна, че не е написал един мейл през живота с"

Плевнелиев! Чуй сега да те открехна! iPad`a също е нещо като компютър! Така че, и с него няма да можеш да работиш и да пращаш имейли, да не говориме за новини!

Как пък да не можеш? То каккъв е смисъла на iPad ако неможеш да влизаш в Интернет от него? Tи от iPod можеш да правиш тези неща...

Де ги избрахте тия. Началника му Боко го показваха снощи по телевизията да си прави електронното преброяване, ама понеже за последно бил на компютър за да гледа филм му помагаше шефка от НСИ. Тъпи, по-тъпи, най-тъпи , че ГЕРБ Нагли, по-нагли, най-нагли, че ГЕРБ

Според мен по-фрапантно е колко от тях вече си имат iPad при полужение колко слабо е разпространен в България :D :D :D

Плевнелиев сигурно има голяма бюро, където да се побира и лаптоп и iPad...оппааа! грешка на езика, на него не му трябва компютър, нали не знае как се работи с него!

Плевнелиев щял да използва i-Pad-а, за да се информира за актуалните новини в медиите - не е ли малко солена цената за такова просто нещо - има телевизия, вестници, интернет на настолни компютри....просто изключително нахалство!

Аз ако знам какво правя, мене iPad ми не требва! Ако не знам- не ще ме оправи и iPad! И те така!!

Министрите ни всеки ден решават важни проблеми, вземат съдбоносни решения за страната и народа, а отгоре на всичко трябва да оправят поразиите на тройната ламя и Костофф! Ежедневието им е много натоварено, разберете най-после! Всяко високотехнологично устройство, което може, макар и за 2-3 минути да ги зарадва и да ги разсее, си струва теглото в злато, защото ще им дойдат нови сили за решаването на задачите, поставени им от нашия Бойко! Освен това и депутатите имат деца, които биха се зарадвали на тези играчки, и то заслужено! Така децата на депутатите ще разберат, че професията на родителите им е важна и отговорна, и заслужено възнаградена от държавата, така, че и те получат стимул да влязат в политиката по стъпките на родителите си!

Хубав сърказъм и на място!

Господин Плевнелиев, най-учтиво Ви питам можете ли да ползвате дистанционното на телевизора и да пускате микровълнова печка?

А дали се справя с копчето на бойлера ...а на климатика?

Климатика сложно нещо..

Струва ми се, че ключовият въпрос, свързан с тази новина, който журналистите биха могли да разнищят е: какви са тези държавни субсидии за партии, на колко възлизат, как се формират, по кой закон се присъждат, кога и от кого е гласуван закона? Спомням си, не беше чак тоолкова отдавна, когато напр. от БСП твърдяха, че партията се издържа само от членски внос - може би с днешна дата това понятие вече не съществува, защото има държавни субсидии?!?

вместо да дадат на пенсионерите по 200лв да се осетят че и те са хора на този свят те си купуват скъпи дрънкурки дето изобщо не са им нужни .Толкова детски домове и толкова детски очи пълни със сълзи а те взели да се хвалят какво са си купили скоро ще се напълни бюджета както ми се вижда малко му е далече края ама ще дойде не бой се народе .Ще дойдат и за вас господа малка пита колям ден тогава ще се смеем ние дето не знаехме за ной господа гласуваме .дето ви гласувахме доверие и то ГОЛЯМО .

На свинче звънче. Що е то?

На ГЕРБерче ipad-че

да се хвалиш през 21 век, че не си написал нито един имейл и че ползваш интернет е равнозначно на признание в неграмотност! Но сигурно секретарката на Плевнелиев има компютърна грамотност и 2-3 езика, та се оправя човека...

когато има нова групировка стещу министри и депутати там ще гласувам. аман от мафиоцки министри боико мубарак уби и разби живота на поколения напред.ама касно ще це сети шибания народ. а не сам комунист нито дпс

хубаво, имали са пари, купили са си, ама по да беше нещо полезно, те не знаят (както личи от исказването на Плевнелиев) да работят с уиндоус, сега ще се учат на apple OS, ха-ха, ще им настане каша в главичките; може пък да ги пратят в Америка на образоветлни курсове....

Ако така щедро се финансират партиите , дотолкова , че да си купуват скъпи играчки , питам: ЗАЩО НЕ СЕ ФИНАНСИРАТ ТАКА ЩЕДРО ДЕТСКИТЕ ДОМОВЕ И СТАРЧЕСКИТЕ ДОМОВЕ ?

А лаптопите им, за какво ще ги ползват??? и тях ние ги платихме

че защо са им на ГРОБарите ипад-и? нито могат муха да убият с тях, нито да се избършат отзад? да крадат с тях също не могат! по-добре за празника да им бяха раздали по един вибратор!

Навремето Стамболийски ,когато бил в силата си,на среща със съселяните си от Славовица им казал-,,Селяни,градим линията София -Бургас .Искате ли да ви направя ж.п гара ,за да може да търгувате и пътувате удобно из цяла БГ ? Селяците веднага се развикали -,,Не ни трябва никаква гара на нас,искаме да ни купиш нов бик,защото на всеки сбор, Карабунарският бик- бие нашият и се излагаме в околията !"Е това е мантлитетот български ! ЕЕЕ сега сте същите тъпи и завистливи селски гугутки ! Какво ли пък остава за магистралите ...

По тази логика кога може да ползвам айпода на Борисов? Защото жп гарата се ползва от всички!

По вашата логика ,ако Стамболов беше питал народа ,дали да дава пари са строежа на Варненското и Бургаското пристанище и досега още да не са построени..При вас все не му е времето, все не сте си дояли и не сте се си допили ..

Все едно българина ще спечели нещо от това че герб си раздавт скъпи подаръци ми като имат излишни пари нека ги върнат на държавата.

Добре де, всички дето пишат негативно тук: направете една проста сметка. Да кажем 200 iPad-а (нямам представе колко ТОЧНО са), това са към 200 000 лева, взети от "Вас". Делено на, да кажем 4 000 000 души (пак нямам престава колко точно плащат данъци), това значи че са "взели" от всеки по 5 стотинки. Не казвам, че са малко пари, сумарно, но са нищо в сравнение с бюджета на страната. Освен това, както вече каза някой, партиите си имат бюджет, който могат да харчат както намерят за добре. Тоест, не мога да разбера, защо изобщо общественото мнение трябва да е повлияно от такива новини, вместо от новините как се използват останалата, ОГРОМНАТА, част от парите на държавата. Дали ГЕРБ се справят добре с управлението е друг въпрос, над който всеки сам трябва да се замисли, но това в момента са жълти стотинки, за които толкова ги плюете.

А защо не си бръкнат и те да си ги платят, а тези 5 стотинки да отидат за болниците?

Имам два отговора - първо, и да отидат, нищо няма да променят - доколкото знам една болница в малък град има задължения в милиони. Т.е. аз просто подканвам хората да мислят мащабно. Второ, депутатите по заплата не изкарват ЧАК толкова много пари. Естествено, повече е от средностатистическия българин, доста повече. Обаче първо, те са Народни Представители, с което би трябвало да заслужават доста добра компенсация (друг е въпроса, че в момент в който някой стане депутат, общото мнение за него се превръща в "крадец, лъжец и маскара"), и второ - може би ако получават достатъчно, ще имат по-малко мотивация за незаконни доходи? (Просто мисъл, не мога да докажа, че ще е така). Но пак повтарям, главната ми идея е, да мислим по-глобално.

http://ipad.bg/ : iPad не се внася официално от Apple в България, поради което няма и официален сервиз на таблета за България. При проблем, заповядайте, безплатно ще отремонтираме правителствените джаджи. Пак на далавера замирисва. Цецо давай СРС-тата.

Съжелявам че съм гласувал за вас. С нищо не сте по-различни от предишните. След като демонстративно можете да си правите такива подаръци, представям си какво става под масата. Какво стана с прословутите икономии които предприехте преди 1 година. От кафето ли са спестени или от минералната вода. Цяла година да събирам не бих могъл да отделя 1200-2000 лв. за тази играчка, а вие можете да си ги купите с половин заплата. Аз ли получавам малко или вие вземате много?

Какво става "под масата"?........ами то има запис, как се извеждат митничарите от едно място.....

За сетен път се убеждавам, че сме не толкова малък, но много прост народ! ПОВТАРЯМ - м н о г о п р о с т! И не ревете срещу мен - и аз съм част от всичко това! По-лошата част!

подаръка е точна за празника ...