Таблетите на Apple са купени с пари от държавната субсидия за партия ГЕРБ, призна земеделският министър Мирослав Найденов, цитиран от КРОСС.

По един таблет ще получат и депутатите от партията на Бойко Борисов. За областните управители още не се знае.

Всички министри са подписали протоколи, че получават iPad, но те са останали при главния секретар на Министерски съвет, за да се инсталират нови програми и да бъдат свързани със сървъра на Министерски съвет.

Очаквано, министрите останаха доволни от подаръците.
Найденов се оказа на "ти" с iPad-а, защото го ползвал от доста време. Според него, идеята е поетапно да се заменят документите, които се ползват от министрите от хартия на електронен носител. 
Ще спестим хартия и ще помогнем за изсичането на по-малко дървета, убеден е и здравният министър Стефан Константинов. Досега той "не е работил с операционна система на Аpple", но смята, че ще се справи.

Покрай новината за таблетите, министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев призна, че не е написал един мейл през живота си.
Той се изненадал от подаръка и откровено каза, че може би iPad няма да му помогне много.
„Аз съм учил изчислителна техника в МЕИ и за радост не използвам интернет. Аз всяка седмица правя оперативки, гоня планове, натискам хората, бой по каската, както се казва, от това ми побеля косата", сподели Плевнелиев, цитиран от КРОСС и БГНЕС.

Той щял да използва i-Pad-а, за да се информира за актуалните новини в медиите.

Военният министър Аню Ангелов каза, че също има такова устройство, а новото ще използва в Министерския съвет и за връзка с народните представители, предаде "Фокус".

Министърът на икономиката Трайчо Трайков пък лаконично обясни, че новата техника е за документи.