Затварят ”Арена” и ”Замунда”

Ще затворим "Арена" и "Замунда" - сървърите, които предоставят пиратско съдържание и точат джоба на потребителите със SMS-и.

Обратно в новината

Коментари - Затварят ”Арена” и ”Замунда” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Неразбирам защо се харчат пари на данъкоплатеца за такива пиар изяви ?Спираме -- да, да ама не...торента си тръгна има няма за 12 часа, и наносет го,,спряха"ама не даже по хубав го направиха..Време е някой да се огледа има много пиратски сайтове и доста държави с ФИНАНСОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ са се опитали да ги спират но.. уви работят си.Има доста Руски торенти и тях ли ще ги спрете !!Ще бъде интересно :) Да авторско право но при тази беднотия .. няма начин .Ако хората вземат поне 1200 евро минимална заплата като в белите държави едва ли някой ще се стиска за някакви си 10 евро.. но за нас тези пари са си състояние така ,че правителствата са най-големия работодател и е време да се замислят работим в кап . държава със социалистически заплатки.. няма шанс ще си теглим пиртски съдържания до по хубави и светли дни .. успех в издигането на г-н Явор Колев поне да имате някакво удовлетворение от това. :) което вършите във финансов бонус ... :)

какви смс-и. тоя чува ли се кви глупости говори... никой никога не е искал пари за нищо и това всичкото става защото цените на всичко са непоносимо високи ... а заплатите ....

ЗНАЧИ ДА ПЛАЩАМЕ,ЗАЩОТО РАЗГЛЕЖДАМЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ ???

и така а ние обикновените потребители какво? да хакваме други. че спрете смс-те и затворете нелегалното само.защо целия саит. не сме богати като в другите страни че да купуваме като скъсани.

да ве защо ще ги затваря от каде ше си свалят филми хората бати татите сте (фингер) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

абе тоя полицаи е егати тапока нема по голем тапок полицаи и комп ха ха ха

Абе тия хора акъл имат ли!???

Торент тракерите са най-малкият ни проблем, но тоталната комерсаиализация на всичко, ненаситната алчност на богатите към все по-голямо богатство, постоянното влошаване живота на народа води само до ...Справка-дядо Маркс, чичко Ленин и сие. И господа западняци, ако не сте разбрали това и с политиката си за защита на коопоративните интереси на свръхбогатите мултинационални компании, насърчавате нашите управляващи да ни влошават още повече живота, значи сте нагазили с двата крака в капана, който са ви заложили комунистите от преди повече от 20 години.Ако си мислите, че след като са станали капиталисти (не и без ваша помощ), са си променили и нрава, много се лъжете. Те не искат много-искат всичко. Така, че при следващия залп ще бъдете пометени и вие. Вземете мерки докато не е щракнал капана !

щом с политиката си защитават коопоративни интереси на свръхбогатите мултинационални компании, защо MGM е на път да фалира и най-вероятно няма да има повече Джеймс Бонд?

деленков да отговори на въпроса ти. А ти помисли какво представлява този "Меморандум за разбирателство и сътрудничество за противодействие на интелектуалното пиратство в България подписан между Министерството на вътрешните работи, Сдружението на издателите на бизнес софтуер и Международната федерация на звукозаписната индустрия на 27.04.2010г.

Идиоти ако някой затвори торент сайтовете откъде да дърпам

Как точно ще спрат тези торенти при положение, че сървърите не са България и нашите валсти нямат права никъде другаде освен територията на България?

Не съм съгласен, че ще остане само с писането. Ако наистина затворят замундата, аз и още доста хора сигурен съм ще излезем и на улицата да си кажем мнението по въпроса, а не само във форумите. За щастие по тракерите главно има много млади хора, а те все още не са достатъчно сдухани и смачкани от цялата система и изобщо не им пречи да излязат да си изкажат мнението!

Не стига и оная дебилка,ами и тоя.Спрете тракерите в Европа(много по-напред от нас)и тогава тука.Да видим като Арена си базира сървъра в Чечна как ще го спрете ИМБЕЦИЛИ !

Леле,леле, защо не вземат така сериозно да преследват истински престъпници, а се занимават със интернет сайтове, които не извършват никаква престъпна дейност. Това пък за плащането направо ми е смешно! Къде в zamunda и arena плащаш за да сваляш???? Само в data.bg се плаща... Май ще се излиза по улиците!

Леле,леле, защо не вземат така сериозно да преследват истински престъпници, а се занимават със интернет сайтове, които не извършват никаква престъпна дейност. Май ще се излиза по улиците!

Когато увеличат заплатите тогава няма да барам торенти. Щото за година излизат доста филми и музикални CD които желая да гледам/слушам, а то няма как с тея мизерни заплати. Пък и стари филми да са, нали пак трябва да дадеш 15 лева за единия филм на DVD....

Надявам се този мой коментар да бъде публикуван за разлика от предишния ми такъв. Хора потърсете и гледайте филмите Zeitgeist и Zeitgeist Addendum. Има ги както в торент тракерите, така и в много сайтове. Изгледайте ги, след което се поровете малко за The Venus Project. Изгледайте и филма Home. Стига се занимавали с дребните неща. Това е още един опит на "елита" да ни ограничи достъпа до информация(тъй като интернет е единственото място, където човек може да намери нефилтрирана информация). Друг е въпросът колко ще е успешен.

К0еее.. къде сме плащали в Замунда бе :ОО И кат0 че ли сме единствени в целия свят,дето теглят 0т нета.. :Х Не знам,ак0 ги спрат,т0 нз какви протести ще станат тука : И винаги ще си има такива сайтове,кат0 спрат тия двата,кат0 че ли няма да направят нови.. :)

Производители казаха не на киселото мляко от 9 ст. Производители казаха не на киселото мляко от 9 ст. - A * + 30 април 2010 / News.dir.bg Киселото мляко от 9 стотинки, което се появи на пазара, е с растителна мазнина и това го пише на етикетите. Купувачите обаче често пренебрегват написаното заради цената, обясни зам.-председателят на Асоциацията на млекопреработвателите у нас Симеон Присадашки пред PRO.BG. Обединението организира кръгла маса, за да каже не на дъмпинговите цени на продуктите, които не отговарят на цените и нормите. Наскоро при отварянето на нова хранителна верига в столичен мол стана ясно, че се продава въпросното евтино мляко. Според Присадашки ниските цени не помагат на никого нито на производителя, нито на преработвателя на млечни продукти, нито на потребителя. За да е качествено киселото мляко, то трябва да е направено със свежо мляко, може и сухо мляко до 3 процента, и свежа закваска. По думите му консервантите в млякото се слагали заради "глобализацията на пазарите". Няма търговска верига, която ще поиска мляко със срок на годност 3-4 дни, обясни експертът. Другите млечни продукти - кашкавал и сирене, трябва да са зреят поне 40 дни, но потребителят трудно би разбрал, добави Присадашки. Той обясни, че качественият продукт трябва да е нито много твърд, нито много мек и да не се разслоява. "Съвременните технологии при производството на кисело мляко се различават от технологиите в миналото, затова е възможно да има разлика във вкуса му. Това не означава, че е негодно", каза междувременно пред БНР изпълнителният директор на Асоциацията на млекопреработвателите в България Михаил Велков. С различната технология той обясни и липсата на каймак в днешното кисело мляко. Технологията сега позволява маслеността в киселото мляко да бъде равномерно разпределена в цялата маса и затова не се образува този каймак, за който много често се говори, добави Велков. Все по-рядко се среща кисело мляко с отклонение от нормите, защото е засилен контролът върху технологичния процес при производството му, каза още експертът. Вчера стана ясно, че заради кризата българинът купува кренвирши вместо сирене, тъй като са по-евтини. По-рано през седмицата пък се оказа, че ядем лошо сирене. Заради некачествените храни министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов обяви, че се обмисля връщане на българския държавен стандарт (БДС).

Смотаняци защо занимавате народа със глупости,а не бърните внимание на истинската трагедия в страната? Народа ни стана опитни мишки,а държавата ни бананова република.Никой не защитава интересните на нацията ни.Убита се българското производство още в зародиш.Какви са тия вериги от магазини,които всеки ден ни промиват мозъците със ниски цени и качествени стоки? Имат ли в предвид нашите управляващи независимо кои са на власт за геноцида ,който упражняват срещу народа ни? Тия вериги търговски магазини са само да изпират пари .Ккави данущи ще вземе държавата от подобна търговия.Еелта е колкото се може да се Еб......та на народа.Със тия вериги убиват местното производство и хиляди хора остават без работа.А вие сте тръгнали да защитавате частни фирми и компании,които също така печелят от авторите с авторски права. Куде е държавата,че не се намеси да види на какви цени се продават стоките,и дали тия стоки са качествени? Ето ви и линка за да видите какво става на практика: http://video.data.bg/28//97713/±_

вдигнете ми заплатата педали нещастни и ще си плащам.сега ще ни карат да гледаме само тях по телевизията.майка им мръсна.

Искам да кажа следното със парите на българските данъкоплатци,се занимават със защитаване на частни интереси,и то не на авторите с авторските права ,които вземат трохите от своя труд,а на корпоративни интереси.Въпроса ми е следния: Защо няма обединение под някаква форма на гилдията на авторите със авторските си правя? И не се създаде един сайт,който може да печели пари от продукцията на тия автори,както и от рекламодателите в него.Може да бъде създадена система,чрез която да се заплаща на всеки автор,според това колко пъти е ползвано неговото , да го наречем авторство.Нека тогава да е чрез заплащане,но на много по ниски цени,поради факта,че няма да има посредници,просто тия корпоративни фирми,няма да участват в схемата.Интерната е бързо развиваща се система,и ако има инициативни идеи ,авторите могат да печелят,макар и със по ниски цени.Защото така на практика става ,крадеца -смятай корпорациите/викат дръжте крадеца. Ние българите в това безпаричие,и да искаме няма как да купуваме интелектуална собственост.Така,че с нас и без нас е все тая....

Абе не мога да го разбера тоя янки американския посланик що не си върви в глупавите щати и да види колко торента има там АА ? Да иба тия простаци смотани неграмотни.

Акакъв закон има приет от европейският парламент за торенттракерите? Не си спомням кога точно беше.някой ако знае да го припомни на другаря Колев.

България пират N1, ама процентно от интернет потребителите от най-бедното и най-слабо интернетизирано население в Европейския съюз. А като общо в европейския съюз нашия дял е под 2% ама това не го казват нали ;) за да изглежда страшно.

това са пълни глупости според мен, първо торент сайтовете като замунда, арена или които и друг по света няма система за плащане, то била смс или друга, и второ даже и да спрете тези 2 сайта нищо няма да постигнете, в интернетът има исключително много торент тракери, от които поне 20 са български, даже и да спрете замунда и арена просто потребителите им ще се насочат към други сайтове, и нищо няма да се промени :)

Поредната медийна бомба на Бате Б.Б Дават го като римляните:Хляб и Зрелища и народа доволен само дето забравиха за хляба :( В болниците умират деца от некъдрност тея ми ловат МР3-ки,хитреци,наглеци и подобни кретенеий от речника на Цецо Цветанов

"Юзърите няма да бъдат арестувани", увери Колев. " Ха арестувай и всички юзъри за по внушително. в арена всеки торент които е с права се банва.

Всяко чудо за 3 дена.Това е една борба с прашки срещу тракерите която е безмислена.Малко повече почетете господа и ще ви стане ясно с какво сте се захванали просто тракерите и свалянето на торенти няма да спре най-мноо леко да се намалят коефицентите рейтинг на юзърите...:))))Успех господа

Ясене, що толкова време си мълча като ... в нови гащи. Епизодичните ти акциии ти ги видяхме. Хвана дедовия. Сега искаш да хванеш батковия и да се вихриш още три години ли бе, келеш? Евала ти правим за всички които само порно им е в главата, особено детско. Тук те подкрепям. Но не пипай другите торенти. Пари немаме, брато. И аз исках да гледам концерта за Гого в НДК, ама трябваше цяла седмица да карам само на бира. А си бира не се живее. Ти го знаеш най-добре, ама имаш бай заплата да се дуеш...

Я стига сте се оплаквали. То трябва тоз интернет направо да го забранят. Колко семейства се развалиха покрай тез порни, ам каква педофилия са вихри. После сме нямали пари. Ами то плащай интенет, че кабелна, че преинсталиране на компютъра, че нещо му се развалило, че я жената видяла нещо и си го поръчала онлайн. Какво е това безобразие бре. Ам то сас тоз фейсбук по цяла нощ се карат кой да седни, че на едни ферми играят и им викам - да вземате мотиката че да прекопайте градинката пред входа и да отивате да купувате захар от мола по 95ст. килото че дават само по една количка стига сте се редили пред тоз сандък да го зяпате ам бегом да се редите за захар. Да окюравеете ли искате. И тез кабели между блоковете - да ги махат. Че кой им разреши да ги слагат. Ама и до тях ще стигнат от "савета" и тях ша махнат, както махнаха с паяка скъпите коли на ония земаанета дето ги спират дет си искат. Ред трябва тука! Сто програми на телевизора. Че остави две най много три. Я виж какви хубави турски сериали дават - най харесвам за али реза. хубав човек еййй. и музиката към филма си я бива. Ам няма откаде да си я купя на касета да я слушам във вартбурга кат отивам с тубите да пълня вода от "Съдиево" Лоша работа. Ай със здраве! :)

Това недоразумение Колев ти е наследство от Костов, Станишев, О'Царю и който се сетиш. Нали преразглеждаш кой какъв е бил и какво е правил? Изкарал си е Колев грамотите с ловене на детско порно, а на времето го правеше СЪЩОТО това нещо един другар от ДС. В.М. ТА - ако тоя е ученик на оня В.М. - още не го е надминал, защото В.М. качваше педофилия на негови сайтове и след това си правеше акции... А тоя - кажи му да си направи един сайт - ще се омота лллеко и малко... В.М. тарикат и в сянка отдавна, а Колев - първа писта - ХАКЕР! Е, тракер... бали га всъщност къв е... Твърди, че знае какво е прокси, обаче:)

Някой да е чул, че се плаща на Замундата и Арена с SMS-и? Щото аз го чувам за първи път тука.

Аз също чувам подобна простоия за първи път. Не очаквам да е последната обаче. Както и да е, сайтове като ZAMUNDA и ARENA BG винаги ще съществуват под една или друга форма.

и колко работни места ще отворите в България като ги затворите ???? 0,0000001 :))))))

Специално Zamunda НЕ могат да я закачат, защото се хоства в Холандия. Единственото нещо което могат да направят е да накарат доставчиците ни, да ни "отрежат" достъпа до Холандия. НО това не е голям проблем - да видим как ще спрат безбройните проксита, с който може да се влиза в Zamunda ! Ако все пак успеят да спрат Zamunda (което е много малко вероятно) - ЩЕ ИМА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА !!! Не мога да разбера, къде са тръгнали да се занимават с Българските тракери, като в САЩ има тракери които са в пъти по-големи от Zamunda. С две думи - бъдете спокойни.

товариш посланик а вие защо биете негрите

Да бе, ест. Всички сме олигофрени. Само delenkova и Izbiratel са нормални за дето си купуват и ползват само оригинални програми за по няколко десетки хиляди левове и слушат и гледат само оригинални филми и музика за не съвсем малко пари. Останалите прости хорица (около няколко милиона само в БГ) сме абсолютни олигофрени и престъпници, не можейки да си позволим тези безбожно скъпи удоволствия!

пропусна тесногръди, които не виждат по-далече от собствените си носове!

Какво не виждат тези тесногръди люде или може би въпроса трябва да бъде, какво трябва да видят? Я ни сподели, просветли ни, че ни е писнало от празнословци.

Голям празззз. А тоя Колев е като на малкото слонче отзад. Никой не плаща СМС-си в Арена насила, а Замунда пък изобще. Не само тъп, ми и неграмотен. Не лъжи кат' ще хванат бре, аланкоолу! Нека спрат Замундата и Арена, ако успеят разбира се, в което дълбоко се съмнявам, но ако все пак сварят по някакъв извратен начин да го направят, както и с другите български тракери, съществуват един куп чужди. Хайде да видя как ще ме спрат да споделям субтитри, като за създаването им ще следва да имам авторско право. А ако се осмелят да ми спрат достъпа до ЧУЖДИ САЙТОВЕ, така ще ги разнеса за филтрация до всички правозащитни организации, та свят ще им се извие. А всъщност, не знам защо си мисля, че след като изпонзстроиха един куп МОЛ-ове всеки с по един синеплекс в него, а пък реалната пиратската индустрия на Славейков и по т. нар. видеотеки тотално фалира, някой се е загрижил за реанимацията им. Аман от дупедавци в тая... Прочитане на целия коментар държава! П.С. БТВ., тая случка ми напомня, за великата идея на БАтБойко като Главсек, да ограничава свалянето на информация от НЕТ-а до 100 Мб на ден. Божееее ела си прибери вересиите.

Всичко друго оправиха и до това го докараха.Някои пак ще си напълни джобчето или поне ще се опита,защото аз съм сигурен,че и на това ще му се хване цаката и пак ще ги избачкаме.Спрете да я гледате тая Европа господа със заплати от по 2000-3000-5000 лева,защото Европееца може да има пари да си гледа филма на кино или да си купи диска с музика,но ние нямаме.Ей затова никога няма да се оправим,защото винаги гледаме в паницата на другите...