Учени: Сиренето предпазва от сърдечно-съдови болести

Учени от университета на Суджоу твърдят, че и сиренето предпазва от сърдечно-съдови заболявания​.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Сиренето предпазва от сърдечно-съдови болести | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

,,от палмата ,,направо,, на вашата маса...,,??? ,,реклама,, за ,,бяло саламурено сирене в една ,,балканска страна...???

Не употребявам мляко и млечни продукти от доста години. Не го правя заради ня'ква диета, просто не харесвам вкуса на тия продукти, а и не ги смятам за особено полезни.

Китайците не ядат сирене,и не пият прясно мляко.Белите жени страдат от рак на гърдата 200-300 пъти по често.Това важи и за простатата при мъжете,в почти същото съотношение.Така че това изследване е ала-бала.

Точно така. Влязох за да напиша почти същия коментар за рака на простатата.

abasador

може и да е вярно, но не е задължително да е така. Лично аз обичам френското мухлясало овче сирене, с което си пивам по две-три чаши червено бургундско "Пино Ноар" или бордо от "Сент-Емилион". Нищо, че преди много години преживях инфаркт а десетина по-късно получих и четри байпаса, все още обичам синьото сирене и червените вина. Сигурен съм, че ми помагат. Лек ден.

Сиренето предпазва сърцето, особено когато е отврат солено!

Предполагам, че това се отнася за сирене от мляко, което обаче не се намира лесно на българския пазар.

Д-р Емилова с важни съвети преди постите и колко често трябва да имаме месо на масата! 13/11/2017 Би Ай Ти

Дано информацията на университета на Суджоу e точна защото преди десетина дни чух друго прекалената консумация на сирене води до рак на простата.Д-р Емилова телевизия би ай ти код 11-13 линк. link Объркан съм ? Моля ви уважаеми хранителни експерти дайте ми истинската и реална информация.Не fake news. Thank you!

Сиренье и винце, само Ема Уотсън в скута ми ме дели от безсмъртие.

AbuTalib

Особено сиренето от палмово масло е направо пръв приятел на сърдечните болести.

Сиренето помага ... ама ако е истинско, направено по класическата технология и отлежало в саламурата поне шест месеца! А у нас през последните 29 години няма такова сирене, каквото и да пишат по опаковките! Защото най-дългото време, което го оставят да отлежава в мандрите за продан на пазара, е 45 дни - твърде малко, за да се образуват полезните пепсини и да се разрушат (трансформират) вредните вещества, които присъстват в него в началото на зреенето! Едно време, когато баба ми на село правеше сирене, а аз участвах и помагах, съставките бяха мляко, закваска, сол и вода за саламурата - това е всичко! Млякото си беше от овцете, пасли на поляните, пълномаслено, прясно и чисто, а след като се отцедеше в пресата, го режехме на кубчета и го налагахме в саламурата в едно черешово каче, и там си стоеше от юли месец до Нова година - след нея се отваряше "новото сирене", а дотогава се хапваше от предишното ... Сегашните пресовани и пресолени извари по магазините, тъпкани с палмово масло и "стабилизатори", овкусители и разни други химии, нямат нищо общо!

що не си остана на село, да отвориш мандра и да ни продаваш от онова сирене?

щото е отишла да прави революции и да взима наготово от мандрите

Аз така си го пиша "на село", но то беше и е малък град всъщност, и още баща ми го е напуснал на 13 годишна възраст, за да отиде в по-големия да учи в гимназия ... А майка ми, както и аз, и моето дете сме родени в София, отдавна сме загубили и тези няколко овчици (комунистите ги секвестираха, както и конете ни, и кравата, и всичко, свързано с тях, и нивичките, и лозето ...). Вече нямаме нищо от ония времена и начин на живот, само спомени ...

Такива новини са толкова подвеждащи. Ако някой прочете заглавието ще си каже, че сега ще се наяде със сирене да е здрав.. а ще продължава да яде и пие другите нездравословни неща. Ключови думи: - "намалява риска с 14%" - т.е. ако средния риск за един човек е 20%, то това означава, че пада на близо 18%. Но има много други фактори, които пък увеличават процента. - "40 грама на ден" - това не означава 100 грама днес, а утре нищо. - не се говори за това какъв тип сирене, процент масленост, процент захари. От нищо не предпазва сиренето, така само тръгват митове за храненето.

Не е от 4-ти километър , от Позитано е !

сиренето предпазва най вече от глад! изядеш ли триста грама сирене с четвърт хляб, не усещаш глад поне четири часа

А да питам - ракийка със салатка и сиренце как се отразява на сърцето ?

развеселява го и го пази от стрес.наздраве

"Учени от университета на Суджоу твърдят, че и сиренето предпазва от сърдечно-съдови заболявания." А учените от БАН поставили условие - ако не е нахакано с палмови мазнини и други "овкусители и подобрители"!

Учени: Сиренето предпазва от сърдечно-съдови болести. Аха, здравето на българи точно това потвърждава, но при обратно пропорционална зависимост.

И по-специално сирене от палмово масло, което се продава у нас.

мда, може и да пази от сърдечно съдови заболявания, но е основен причинител на разпространението на рак, с тези хормони на растежа, които се съдържат в млякото. Заивисимостта е ясна отдавна, но всички си трайкат, защото е индустрия за милиарди.

Тази Чалева все ги съчинява такива щуротии, а има предвид Китай! У нас силенето предпазва от много проблеми ама само това над 12лв. кг. и то не е сигурно.Домашното сирене правено само за близки хора е ОК и защото не е минало през контрола на органите.

Най-много вреди на здравето и сирене не помага най-големият терорист (вносните са без значимост) - самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Сиренето, а не млечно-уранов продукт от световни отпадъци, какъвто се продава под това название. За сирене признавам само продукт, който лично съм направил от мляко, за което съм сигурен.

и млякото трябва лично да издоиш от себе си като преди това лично си хрупал трева лично производство!

Има и други начини да покажеш, че си прост!