Учени: Сиренето предпазва от сърдечно-съдови болести

Учени от университета на Суджоу твърдят, че и сиренето предпазва от сърдечно-съдови заболявания​.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Сиренето предпазва от сърдечно-съдови болести | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сиренето, а не млечно-уранов продукт от световни отпадъци, какъвто се продава под това название. За сирене признавам само продукт, който лично съм направил от мляко, за което съм сигурен.

Най-много вреди на здравето и сирене не помага най-големият терорист (вносните са без значимост) - самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

и млякото трябва лично да издоиш от себе си като преди това лично си хрупал трева лично производство!

Тази Чалева все ги съчинява такива щуротии, а има предвид Китай! У нас силенето предпазва от много проблеми ама само това над 12лв. кг. и то не е сигурно.Домашното сирене правено само за близки хора е ОК и защото не е минало през контрола на органите.

мда, може и да пази от сърдечно съдови заболявания, но е основен причинител на разпространението на рак, с тези хормони на растежа, които се съдържат в млякото. Заивисимостта е ясна отдавна, но всички си трайкат, защото е индустрия за милиарди.

И по-специално сирене от палмово масло, което се продава у нас.

Учени: Сиренето предпазва от сърдечно-съдови болести. Аха, здравето на българи точно това потвърждава, но при обратно пропорционална зависимост.

"Учени от университета на Суджоу твърдят, че и сиренето предпазва от сърдечно-съдови заболявания." А учените от БАН поставили условие - ако не е нахакано с палмови мазнини и други "овкусители и подобрители"!

А да питам - ракийка със салатка и сиренце как се отразява на сърцето ?

сиренето предпазва най вече от глад! изядеш ли триста грама сирене с четвърт хляб, не усещаш глад поне четири часа

Не е от 4-ти километър , от Позитано е !

Има и други начини да покажеш, че си прост!

Такива новини са толкова подвеждащи. Ако някой прочете заглавието ще си каже, че сега ще се наяде със сирене да е здрав.. а ще продължава да яде и пие другите нездравословни неща. Ключови думи: - "намалява риска с 14%" - т.е. ако средния риск за един човек е 20%, то това означава, че пада на близо 18%. Но има много други фактори, които пък увеличават процента. - "40 грама на ден" - това не означава 100 грама днес, а утре нищо. - не се говори за това какъв тип сирене, процент масленост, процент захари. От нищо не предпазва сиренето, така само тръгват митове за храненето.

Сиренето помага ... ама ако е истинско, направено по класическата технология и отлежало в саламурата поне шест месеца! А у нас през последните 29 години няма такова сирене, каквото и да пишат по опаковките! Защото най-дългото време, което го оставят да отлежава в мандрите за продан на пазара, е 45 дни - твърде малко, за да се образуват полезните пепсини и да се разрушат (трансформират) вредните вещества, които присъстват в него в началото на зреенето! Едно време, когато баба ми на село правеше сирене, а аз участвах и помагах, съставките бяха мляко, закваска, сол и вода за саламурата - това е всичко! Млякото си беше от овцете, пасли на поляните, пълномаслено, прясно и чисто, а след като се отцедеше в пресата, го режехме на кубчета и го налагахме в саламурата в едно черешово каче, и там си стоеше от юли месец до Нова година - след нея се отваряше "новото сирене", а дотогава се хапваше от предишното ... Сегашните пресовани и пресолени извари по магазините, тъпкани с палмово масло и "стабилизатори", овкусители и разни други химии, нямат нищо общо!

що не си остана на село, да отвориш мандра и да ни продаваш от онова сирене?

AbuTalib

Особено сиренето от палмово масло е направо пръв приятел на сърдечните болести.

искам да кажа, че си лъжлив смо.тльо!

щото е отишла да прави революции и да взима наготово от мандрите

развеселява го и го пази от стрес.наздраве

е, това е основателна причина!

Сиренье и винце, само Ема Уотсън в скута ми ме дели от безсмъртие.

Дано информацията на университета на Суджоу e точна защото преди десетина дни чух друго прекалената консумация на сирене води до рак на простата.Д-р Емилова телевизия би ай ти код 11-13 линк. link Объркан съм ? Моля ви уважаеми хранителни експерти дайте ми истинската и реална информация.Не fake news. Thank you!

Д-р Емилова с важни съвети преди постите и колко често трябва да имаме месо на масата! 13/11/2017 Би Ай Ти

Предполагам, че това се отнася за сирене от мляко, което обаче не се намира лесно на българския пазар.

Аз така си го пиша "на село", но то беше и е малък град всъщност, и още баща ми го е напуснал на 13 годишна възраст, за да отиде в по-големия да учи в гимназия ... А майка ми, както и аз, и моето дете сме родени в София, отдавна сме загубили и тези няколко овчици (комунистите ги секвестираха, както и конете ни, и кравата, и всичко, свързано с тях, и нивичките, и лозето ...). Вече нямаме нищо от ония времена и начин на живот, само спомени ...

Сиренето предпазва сърцето, особено когато е отврат солено!

abasador

може и да е вярно, но не е задължително да е така. Лично аз обичам френското мухлясало овче сирене, с което си пивам по две-три чаши червено бургундско "Пино Ноар" или бордо от "Сент-Емилион". Нищо, че преди много години преживях инфаркт а десетина по-късно получих и четри байпаса, все още обичам синьото сирене и червените вина. Сигурен съм, че ми помагат. Лек ден.

Китайците не ядат сирене,и не пият прясно мляко.Белите жени страдат от рак на гърдата 200-300 пъти по често.Това важи и за простатата при мъжете,в почти същото съотношение.Така че това изследване е ала-бала.

Не употребявам мляко и млечни продукти от доста години. Не го правя заради ня'ква диета, просто не харесвам вкуса на тия продукти, а и не ги смятам за особено полезни.

,,от палмата ,,направо,, на вашата маса...,,??? ,,реклама,, за ,,бяло саламурено сирене в една ,,балканска страна...???

Точно така. Влязох за да напиша почти същия коментар за рака на простатата.