Проф. Драгомир Драганов: Избрахме си твърдоглава опозиция

За една останала в сянка, но важна последица от изборите за 44-о НС Дир.бг запита историка проф. Драгомир Драганов, опитен и остроумен познавач на Прехода.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Драгомир Драганов: Избрахме си твърдоглава опозиция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драго, Драго, одъртя, побеля, но за съжаление, не поумня. Толкова приказки изприказва тук и нито една дума за ГЕРБ и Него. А злобата ти към БСП-то е обяснима. Характерно е за всеки ренегат.

....и от пиене деградира, освен всичко друго изброено

Толкова време не му се чуваше гласеца, че хората вече забравиха за него!

предателите като червеи изпълзяват и ярастно плюят и са добре дошлш отсреща-забравихте ли ,че е алкохолик и съзнанието му е раздвоено и сега е на другата страна плужек а не професор

м СУ не се забравя никога!!! Чудно е все пак това пиянде кой отново го изкара на светло?!

винаги може да ползват сивите вълци на дпс ..

чарвените батушки потропва дедо мраз

Няма друга държава по света ,в която опозицията да е разпъвана на кръст в медиите ,а управляващите да се радват на медийно внимание и ухажване. Когато Нинова каза една истина за българската полза от демокрацията -я разпънаха на кръст. А Борисов не само всеки ден ,от години плещи само простотии и глупости и всичко му се прощава. БСП правилно губи изборите след като е търпяла с години хора като Борисов и този екземпляр на снимката в редиците си. От 1000000 души членове през1989г. сега 150000 души.Ами коя партия ще издържи със 850000-ренегати.

Ето какво научихме от срещата ни с Иван Иванов председател на КЕВР. Той информира водената от мен делегация на протестиращи, че причините за новите високи цени на тока са тези: Първо, в последните дни на 2016 г. делегация на българското правителство /с премиер в оставка Б.Борисов/ се среща в Брюксел с представители на двете американски компании собственици на ТЕЦ 1 ТЕЦ 3 в Гълъбово. Срещата е под егидата на Европейската комисия, която още преди година устно е обявила договора на Иван Костов от 2001 г. с двете щатски компании за неправомерна държавна помощ. За тази среща не се знае нищо в България. Защото нашата делегация не е постигнала нищо. А е можела да направи много след като ЕК е декларирала / но не писмено/, че договорът подлежи на ревизия, защото е неправомерна държавна помощ за двете чужди компании. По същество това е държавна измяна на тъмно се водят преговори, за да се изгубят. Тъй като нашите управници се страхуват, че ако послушат Брюксел и ревизират договорите с янките, ще им спретнат софийски Майдан.

Второ, попитах Иван Иванов проваленият проект Български поток и вече реализиращият се приект Турски поток ли са виновни за новите жестоки цени на природния газ. Отговорът му бе утвърдителен. Преди това обаче се застрахова, че нашите цени са обвързани с цените на енергоносителите на световните пазари. С две думи ако сами не бяхме провалили Южен поток, сега нямаше да вдигаме до небесата цената на природния газ. Трето, по време на разговорите стана ясно, че ако искаме ниски цени на тока, първата работа на новия парламент е да отмени правителствено решение от времето на кабинета Борисов 1. Според това постановление държавата изкупува 100 процента от електроенергията на ВЕИ-та тоест от частните централи, произвеждащи ел.енергия от слънцето, въздуха и водата. Всичко това изнесох пред камерите на пет телевизии и нито една от тях не излъчи дори секунда от тази информация.

Това научихме от срещата ни с Иван Иванов председател на КЕВР. Той информира водената от мен делегация на протестиращи, че причините за новите високи цени на тока са тези: Първо, в последните дни на 2016 г. делегация на българското правителство /с премиер в оставка Б.Борисов/ се среща в Брюксел с представители на двете американски компании собственици на ТЕЦ 1 ТЕЦ 3 в Гълъбово. Срещата е под егидата на Европейската комисия, която още преди година устно е обявила договора на Иван Костов от 2001 г. с двете щатски компании за неправомерна държавна помощ. За тази среща не се знае нищо в България. Защото нашата делегация не е постигнала нищо. А е можела да направи много след като ЕК е декларирала / но не писмено/, че договорът подлежи на ревизия, защото е неправомерна държавна помощ за двете чужди компании. По същество това е държавна измяна - на тъмно се водят преговори, за да се изгубят. Тъй като нашите управници се страхуват, че ако послушат Брюксел и ревизират договорите с янките, ще им спретнат софийски Майдан.

Социалдемократ от кръчмарски тип=социалфашист! .... Сталин само се е оправял с такива логоройници!:))

Избрахте си простаци-управляващи. Да са честити на лошия матрял.

Този пак е бил полутрезвен. 1. Ние нямаме политици, а политикани, най-простите и най-големите безродници и национални предатели сега правят коалиционно правителство. 2. Във Великото народно събрание (1990 - 1991), когато конфронтацията ляво - дясно беше просто цирк между различните отрочета на БКП. 3. Нима партийният апарат на ГЕБ работи безплатно? Само 1 (една) партия се отказа от субсидията. Що така, бе гу'син проЦесоре? 4. А ако се съди по "най-демократичната страна на света" - САЩ, то българската опозия са си направо агънца! :) Там демократите и либералите направо и открито обявиха война за свалянето на Тръмп, вкл. и с насилия по улиците.

Каквото и да говори Др. Драганов, факт е, че нито една партия, която се е коалирала с ГЕРБ не е прокопсала на следващите избори. Може би, защото благодарение и на медийната среда в България, ГЕРБ и лично Борисов сякаш са покрити с тефлон и никакви провали в държавата не им се лепят.

Я погледни патрЕотите и после говори глупости!

В случая Драганов е познал .Партията БСП(ДС) е в опозиция ,която се ръководи от една жена с манталитет на "устата селянка", която не се е разделила от селяндурщината като начин на контакти и изкас.Простакела от всякъде.

Не съм фен на "устатата селянка", но и не понасям простащината на ББ, манталитетът на когото е баш мутрински. Безцеремонните му маниери и арогантният му изказ са отвратителни. Най-гнусен е страхът му от Меркел и Кандидат-султана.

Не съм фен на "устатата селянка", но и не понасям простащината и баш мутринския манталитет на ББ. Безцеремонните му маниери и арогантният му изказ са отвратителни. Най-гнусни са лъжите му и страхът му от Бабишкелата и Кандидат-султана.

Ало, проф. Драганов Вие изобщо нямате право на каквото и да било мнение, тъй като се изложихте толкова много, че е по-добре да замълчите - интелигентен човек сте!

Такива нещастници като тоя не са малко. Татяна Дончева каква е? Ами Румен Петков и Ивайло Калфин? Те какви са? Има и още. Какво е общото между тях? Ами използували са БСП като трамплин. Да добият публична известност и направят кариера. А след това; давай да плюем. Какво лошо има в това една политическа сила да се стреми да спечели изборите?А каква опозиция трябва да бъде? Тип "патерица",така ли? Само да казва "да" и с всичко да е съгласна. Нищо вярно. БСП трябва да е твърда и неотстъпчива опозиция. В противен случай ще продължаваме да тъпчем на място и назад. Каква опозиция беше ГЕРБ на " кабинета Орешарски"? Да ви опресня ли паметта? Колко заседания на Парламента бяха провалени умишлено? А това,че протестите срещу кабинета започнаха на третия ден? За каква коректност спрямо ГЕРБ ми говорите? Може ли да си коректен спрямо некоректния? Това откога? А измисления професор Драгомир Драганов да ходи да целува "синият кръст". Може и академик да го направят!

че са го намерили трезвен за интервю, да избълва алкохоличните си бълнувания.

Защо плачете на чужди гробища г-н Професоре. С ГЕРБ не бива да има никакво съглашателство !!! Дейността на опозицията не се заключава в това да съглашателства с управляващите, а безкомпромисното да показва техните грешки!!

Проф. д-р Драгомир Драганов, анализатор, историк, политик.... И за капак - алкохолик...

АКО БЕШЕ ТЕ ПРЕДЛОЖИЛА НИНОВА ЗА ДЕПУТАТ СЕГА НЯМАШЕ ДА ГОВОРИШ ТАКА ЩЕШЕ ДА Е НАЙ ДОБРАТА- ИЗВИНЯВАЙТЕ Г-НЕ НО НИЕ Я ХАРЕСВАМЕ ТОЧНО ТАКАВА

Пълна лъжа и измишльотина на журналиста е това интервю. Аз бях наблизо и чух действителното интервю и то звучаша така: - Проф. Драганов, ... - Абе ти сяааа... менеее... уважааш ли ма или не ма уважааш! - Ама проф. Драганов, моля ви, не падайте под тая маса...! - Абе ти сяааа... менеее... уважааш ли ма или не ма уважааш? - Проф. Драганов, ама моля ви, не си сваляйте гащите?? - - Абе ти сяааа... менеее... уважааш ли ма или не ма уважааш? Я са надупи тука, таковата, ако ма увжааш...

Това пиянде е най-добър на кьорсофра.

Аааа,недей така ..за "кьор софрата" ...Има един рус , юначен воевода , дато най-отбира от такива софри ,от както е завършил СУ не ги е напускал ... Вярно е ,кадър на ДС е ,явно добре обучен да пие ,но с мярка и яко да замезва ,че да не го хваща ... Добре е усвоил ,не само материалното наследство старите воеводи, но и теоретичния материал на бившите ДС-ари ...

Й не означава ударено ѝ. Не си ли го учил във втори клас? Ами в гимназията? Ами в университета?

с Румен Овчаров. Умен е не може да му се отрече. Точно посочи защо загуби БСП ..че са си повярвали прекалено,позволили са да ги вкарат в капана че са анти европейска партия каквато не те не са, и че не са посочели конкретика на паралелната държава. Далавери,фирми...без да жалят Герб. За цените в енергетика посочи ДКВР за това че е стопирал увеличението което е искал Булгаргаз през януари от 15% за не попречи на изборите...

Abu Talib

Ако действително е опитен и умен познавач на прехода, следва да информира читетелите, как се почна? Откъде се пръкна този громаден спор в редиците на БКП, че се стигна до разпада и.

по ТВ да ходи пиян в Софийския.... за мен това е последния човек когото бих слушала какво говори. Ама кой да намери Дира....да плюе по БСП???

По добре пиян отколкото гейбераст! Вярното е, че БСП ще получава субсидии, а няма да направи нищо за ликвидацията на мутромилиционерската банда и нейния главатар.

За тебе знаем, ти слушаш само вожда на Апахите, а може би на Апашите.

За теб знаем мила знаем, че не слушаш никой друг освен Винету, вожда на Апахите, а може би на Апашите.

За тебе знаем мила, ти слушаш само Винету вожда на Ахите, а може би на Апашите.

Драганов го запомних с възмущението му, че президентът трябва да е роден в България, неговата дъщеря била родена в чужбина, какви сметки си правеха тогава, децата им ще ги заместват и все те ще са на власт, сметки без кръчмар.

надявам се и много от форумците да го пренебрегнат. Но искам да му кажа ИЗКУФЯЛ ДЪРТАК.

За Партията - добро или нищо?