Реакцията на Тръмп дойде, след като по-рано британската полиция съобщи, че разглежда като терористичен акт взрива на метростанция "Парсънс Гриин" в Западен Лондон, при който бяха ранени поне 22 души.

Президентът на САЩ заяви, че извършителите на атентата са били известни на полицията

"Още една атака в Лондон, извършена от терорист неудачник. Ето какви болни и слабоумни хора са в полезрението на Скотланд Ярд. Необходима е по-голяма активност!”, написа още той в Туитър.

По думите му терористите трябва да бъдат третирани много по-строго.

"Интернет е основният им инструмент, с който привличат поддръжници. Ние трябва да го използваме по-разумно”, заяви още Тръмп.

Тереза Мей обаче порица изявлението му.

"Никога не съм смятала, че е полезно който и да било да спекулира по текущо разследване", коментира тя. 

Британските сили за сигурност са идентифицирали заподозрян за нападението в Лондон, предаде в същото време Ройтерс, като цитира телевизия "Скай нюз". 

"Източници от силите за сигурност казват, че са идентифицирали заподозрян, замесен в бомбения атентат, с помощта на запис от охранителна камера", заяви в Туитър Марк Уайт, кореспондент на телевизията.

Тереза Мей не коментира това, но осъди подлия атентат в лондонското метро, като подчерта, че взривното устройство е имало за цел да предизвика огромни щети. Тя каза това в обръщение по телевизията след извънредно заседание на кризисния комитет на британското правителство, предадоха Франс прес и ДПА, цитирани от БТА. 

Според източници от службите бомбата, задействана с часовников механизъм, не е сработила напълно.



След атентата нивото на терористична заплаха във Великобритания остава "сериозно", което означава, че има голяма вероятност от нападение. То не е било повишено до най-високото степен, "критично", която означава, че предстои нападение, заяви Мей, цитирана от Асошиейтед прес. Тя добави, че решението подлежи на преразглеждане.

Нападението е било извършено с помощта на самоделна бомба, заяви по-рано шефът на отдела на Скотланд ярд за борба с тероризма Марк Роули. За щастие, пострадалите не са с тежки наранявания, но имат изгаряния по лицата и телата.