Сидеров отказа да изслуша държавния глава и го обвини, че е "президент на ГЕРБ".
Заради разправията, в знак на протест, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна заседанието. Лидерите на БСП и ДПС не взеха отношение по провокацията.

"Пред очите на нацията се прави опит за провал на КСНС. Моля юристите на президентската администрация да проверят дали имам право да отстраня във връзка с правилата и тяхното неспазване г-н Волен Сидеров от заседанието", ядоса се президентът.

"Аз не съм в казармата, г-н Плевнелиев, не можете да ми нареждате какво да правя", отговори обаче лидерът на "Атака" и държавният глава обяви 15-минутна пауза.

В този момент председателят на БСП Сергей Станишев предложи заседанието да продължи без медиите, защото тяхното присъствие създавало условия за "такъв диалог, който се водеше с г-н Сидеров".

Скандал и с Цветлин Йовчев

Волен Сидеров влезе в конфликт и с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев в коридорите на президентството по време на 15-минутната почивка, дадена от президента, предаде "Фокус".
Лидерът на "Атака" излезе от залата и каза, че министър Йовчев е бутал и блъскал репортер на телевизия „Алфа”. През цялото време Сидеров отказваше да напусне коридора като заявяваше, че хората в институцията не са си у дома, а това е държавна институция.
„Вие кой сте? А кой бяхте?” - крещеше националистът към министър Йовчев.

Срам пред президентството

Още пристигайки пред сградата на президентството, лидерът на „Атака” и представители на партията поискаха оставката на Росен Плевнелиев. Те скандираха "Оставка" с мегафон. В района има засилено полицейско присъствие.

Сидеров призова главния прокурор Сотир Цацаров да поиска имунитета на президента заради финансови сделки.

"Освен че е тъпкал пари в офшорни сметки, Плевнелиев е превозвал с правителствения самолет шефове на колониални фирми", заяви лидерът на "Атака".

Съветът при президента

На заседанието на КСНС при държавния глава трябва да бъде обсъдена актуалната политическа обстановка в страната - мерки, които парламентарно представените политически партии ще предприемат, за да отговорят на обществените очаквания.

Консултативният съвет ще трябва да разгледа и реформата в сектор "Сигурност" и  кадровата политика в сектора.

Присъстват премиерът Пламен Орешарски, председателят на парламента Михаил Миков, лидерите на парламентарно представените партии, министри и ръководителите на службите.

След обявената почивка, заседанието на КСНС продължи без присъствието на медии. Вместо Борисов, на съвета дойде заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Вижте снимки от заседанието на КСНС