В САЩ намериха вино от резерва на втория президент

stat
17:00  |  13 юли 2017 | / Редактор Димитър Михайлов /  
Стойността на виното от 18-ти век не се съобщава (Снимка архив) Стойността на виното от 18-ти век не се съобщава (Снимка архив)
Сн.: Shutterstock

Един от най-старите музеи в САЩ - Либърти хол, съобщи за удивителна находка в подземните си помещения.
По време на реконструкция там са били намерени бутилки с вино, които през 1796 година са били изпратени на президента Джон Адамс от Португалия, съобщава life.ru.

Музейни работници твърдят, че винаги са знаели за наличието в подземията на доста стари бутилки с вино, но никога не им е хрумвало, че там се съхранява напитка от края на 18-ти век.

Стелажите с вино в музея били запечатани през 20-те години на миналия век във връзка с въвеждането на сухия режим и оттогава никой не ги е докосвал.

Изпълнителният директор на Либърти хол Бил Шрох-младши опитал това уникално вино. По думите му, вкусът на напитката прилича най-вече на сладък херес.

Учените предполагат, че виното е било предназначено за празника в чест на избирането на втори президент на САЩ Джон Адамс.

Стойността на старата винена колекция не се съобщава.Последно в Спектър


Туристическият бизнес с въпросителни за втори лифт в Банско

Туроператори и представители на туристическия бранш са сериозно притеснени от възможността за изграждане на втори лифт в Банско.