"Няма човек в света, който в момента да излезе и да каже: "Няма риск, в безопасност сме. Ще бъде решено с едно движение", каза във Варна премиерът, цитиран от БНР.

"Не вярвам да има такъв човек. Но, така или иначе, мисля, че ще се катализират доста процеси за повече сигурност, повече инвестиции там, което, между другото, е доста притеснително за нашите програми, защото кохезията е изключително важна, оперативните програми са изключително важни, а пари в Европа няма в Комисията и това много ме притеснява", коментира Борисов.

Той изрази надежда "да не го направят". "Не бива да си го мислят, защото трябват огромни средства", добави Борисов.

Що се отнася до мерките у нас, премиерът посочи, че българското правителство е направило необходимото в тази посока.

Във Варна се разбра, че ще модернизират пречиствателната станция в “Златни пясъци“, открита беше нова система за обработка на отпадъци край село Въглен.

Вижте снимки >>

В обръщението си към присъстващите Бойко Борисов каза, че само за една година са вложени над 300 милиона лева в изграждането на пречиствателни станции в населени места по морето.

По думите на премиера днес във Варна влизат 76 млн. лв., като уточни, че 28 млн. лв. са средствата за депото за отпадъци, а 48 млн. лв. са средствата за пречиствателна станция на „Златни пясъци”, която да заработи през новия туристически сезон. Девет милиона лева са за други инвестиции в общината.