"Ако Блатер спечели изборите, УЕФА ще проведе извънредно заседание след финала на Шампионската лига в Берлин през следващата седмица, на която ще обсъдим отношенията между УЕФА и ФИФА", каза Платини на пресконференция в Цюрих, цитиран от БТА.

Платини добави, че сега вече е възможно Блатер да бъде победен на изборите, но по-рано шансове за това не е имало.

Днес на среща с Блатер Мишел Платини му е предложил да си тръгне, но той е отказал, тъй като е много късно за това.

"Блатер ми каза, че е било възможно да напусне, ако съм му предложил това преди две седмици", съобщи още французинът.

Ромарио: Арестуваните функционери на ФИФА са плъхове

"Властите в Швейцария организираха операция в дупката на плъховете и арестуваха хора с власт в световния футбол. Много от корумпираните и от крадците трябва да останат в затвора, включително и този от нашата страна", пише бившият бразилски национал във Фейсбук, цитиран от novanews.

Марадона: Хората казваха, че съм луд. ФБР обаче разкри истината

Един от най-големите критици на ФИФА, Диего Армандо Марадона, изрази задоволството си от вчерашния арест на висши функционери на световната централа.

Според аржентинската легенда действията на ФБР са доказали, че той не е бил "луд", когато е твърдял, че световната централа е раздирана от корупция, заяви Марадона пред Радио Ла Ред.

Сеп Блатер откри Конгреса на ФИФА

Президентът на ФИФА откри 65-тия Конгрес на Международната федерация на футболните асоциации, който започна в швейцарския град Цюрих.

Във встъпителното си слово Блатер отхвърли всякаква персонална отговорност за корупционния скандал в световната футболна централа.

"Не мога да следя всеки по всяко време", заяви Блатер пред делегатите и гостите на Конгреса.

По план утре на форума трябва да бъде избран нов президент на ФИФА, като Блатер ще опита да спечели за пети път доверието на делегатите от целия свят. Негов опонент за поста е принцът на Йордания Али бин-ал Хюсеин.