Наблюдаващият прокурор Цани Попов поиска постоянен арест и представи протокол за разпит, по време на който Илиян Здравков е направил пълни самопризнания. Предоставени бяха и веществени доказателства, съобщи "Фокус".

Обвиняемият направи самопризнания и пред съдия.

Попов коментира, че Здравков е осъждан общо 6 пъти и въпреки това продължава да извършва престъпления. Той има постановена присъда от съда в Казанлък, но тя не е успяла да влезе в сила, защото той се е укрил. 40-годишният мъж не се намирал на адреса си по местоживеене в Полски Тръмбеш.

Адвокатът на обвиняемия Кирил Танчев също заяви, че са на лице основания за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.Той коментира, че няма причини да се иска по-лека мярка, тъй като самият Илиян Здравков признава за извършеното деяние и съдейства на разследването.

Вижте снимки>>>

Окръжните магистрати удовлетвориха искането на държавното обвинение и оставиха Здравков за постоянно в ареста, тъй като има опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.

Излизайки от съдебната зала Илиян Здравков заяви: „Приличам ли на убиец? Бият ме и ме тормозят, тормози ме Йоско от Горна Оряховица”.

Определението на Окръжен съд подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд в тридневен срок. Ако има такова, мярката за неотклонение ще бъде гледана на 13 март.

23-годишната Вероника Здравкова изчезна на 28 февруари, след като си тръгнала от работа. Сигналът в полицията бе подаден от родителите й на 1 март, след като няколко пъти безуспешно се опитвали да се свържат с нея по телефона.
На 3 март тялото на студентката бе открито във водите на река Янтра, в района на жп гарата във Велико Търново.

Три дни по-късно прокуратурата повдигна обвинения за  грабеж, придружен с убийство срещу 40-годишния Илиян Здравков. Той е рецидивист с шест присъди, една от които за убийство. Мъжът е заловен, след като се опитал да използва дебитна карта на Вероника.

Ако бъде признат за виновен, Здравков може да бъде получи от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотна присъда или доживотна без право на замяна.