Трагедията се разиграла в събота следобяд във варненското село Нова Шипка. Около 14.35 ч. в дежурната част на полицейския участък в Долни чифлик е било получено обаждане от 33-годишен варненец, че сестра му е била застреляна от мъжа си.

Незабавно на място е изпратен патрул, който открил в къщата трупа на 35-годишната жена. Убиецът - 40-годишният й съпруг, е задържан, а оръжието - ловна пушка “ТОЗ” – 12 калибър, е иззета. Полицаите са установили, че пушката е законно притежавана.

По първоначалните данни семейството живеело разделено от няколко месеца, след като съпругът заподозрял жена си в изневяра. Затова мъжът гледал двете деца - на 9 и 11 години, а жената отишла при родителите си. Във фаталния ден тя, заедно с брат си, отишла в Нова Шипка, за да вземе децата. Но при избухналия скандал съпругът й я застрелял.

"Битова е причината за убийството. Мъжът е обвинявал съпругата си в изневяра, но тепърва ще проверяваме как стоят нещата", обясни наблюдаващият случая прокурор от Варненска окръжна прокуратура Пламен Иванов, цитиран от БЛИЦ.