Софийският градски съд остави в ареста двамата обвиняеми - 26-годишните Станислав Маламов и Велик Корчев, съобщи БТА.

85-годишната Надежда Куцкова бе убита часове преди Нова година в жилището й в столичния квартал “Овча купел“.

В съдебната зала стана известно, че Маламов и Корчев са признали за престъплението пред разследващите. Целта им била да оберат възрастната жена. Младите мъже посещавали и наблюдавали адреса на жертвата си няколко пъти преди да извършат престъплението.

Те успели да влязат във входа, тъй като майката на детето на Велик Корчев била съседка на Надежда Куцкова.
На 31 декември Корчев отишъл да види сина си, след което е пуснал Маламов в кооперацията. По-късно Маламов е позвънил на вратата на Надежда Куцкова и след като тя е отворила, двамата са успели да нахлуят в дома й.

Докато Велик Корчев претърсвал апартамент, съучастникът му затискал носа и устата на възрастната жена, която починала от задушаване. След това двамата избягали.

Убийците били задържани в Слънчев бряг, след като справка от мобилен оператор доказала, че Велик Корчев е бил на мястото на убийството и дори е водил разговори по това време. Разследващите са успели да стигнат до двамата и заради нож и цигари, които той е забравил в дома на Куцкова.

Преди да бъде заловен мъжът разказал пред свидетели, че се опасява, че може да бъде задържан заради забравените вещи.

Пред магистратите, задържаните заявиха, че съжаляват и ще изтърпят каквото и наказание да им бъде наложено. В началото на заседанието Станислав Маламов заяви пред съдебния състав, че не е осъждан до момента. Оказа се обаче, че това се е случвало на три пъти.

Решението на съда не е окончателно и може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.