Часове преди Нова година крадци влезли в апартамента на 85-годишната Надежда Куцкова в столичния квартал “Овча купел“. В жилището била само възрастната жена. Мъжете я нападнали и ударили няколко пъти, след което взели спестяванията й и избягали. Вследствие на побоя жената почина.

Задържани и обвинени за грабежа и убийството са Станислав Маламов и Велик Корчев - и двамата на 26 години, съобщи наблюдаващият прокурор Илиян Рангелов, цитиран от "Фокус" и БГНЕС.

Те са криминално проявени за наркотици, грабежи и кражби, а единият е и осъждан за кражба.

Директорът на СДВР Ивайло Спиридонов посочи, че разследващите са успели да достигнат до определен кръг заподозрени, от който са установени двамата задържани, предаде БТА.

Той добави, че "разработването" на Маламов и Корчев е започнало доста време преди ареста им. По думите на Спиридонов това е дало възможност на разследващите да изненадат двамата и да постигнат добри резултати при разговора с тях.

Директорът на СДВР отказа да уточни за какви резултати става въпрос.

Прокурорът допълни, че мъжете са в ареста за 72 часа, а утре Софийският градски съд ще гледа искането на обвинението за постоянна мярка "задържане под стража".