Това разказа пред съда днес свидетелят Светозар Михайлов - очевидец на побоя над 20-годишния студент по медицина, който на 5 декември 2008 година беше пребит до смърт пред дискотека “Амнезия“ в Студентския град, предаде БТА.

Трима са подсъдимите за убийството - Вили Георгиев, Светлозар Стоилов и Александър Данаилов.

Михайлов разказа още, че е видял как няколко момчета нападали други двама. Един от враждебно настроената група, ударил в лицето опитвалия се да се защитава младеж. Така той паднал на земята, а след това започнали и ритници по цялото тяло. Михайлов бил със свои колежки, с които минавали от там, но не взели отношение в разпрата. Десет минути по-късно, когато се връщал свидетелят видял как удареното момче лежало на земята, а в устата му имало кръв. По думите на Светозар Михайлов, екипът на Бърза помощ се забавил "прекалено много".

Единият от полицаите, пристигнал пръв на мястото - Илиян Ранков, заяви, че заварил жертвата без пулс, а екипът медици само констатирал смъртта.

На края на заседанието прокуратурата помоли да бъдат призовани още свидетели. Следващото заседание по делото ще е на 16 декември.