Престъплението е станало на 29 март в жк. "Дружба" до блок 136, предаде БТА.

Регионалният говорител на МВР в Плевен Мариана Цветкова обясни, че сигнал за безжизнен младеж е постъпил в полицията в 17.50 ч. чрез тел. 112.

Според предварителна версия младежите били в две компании, които се срещнали и избухнал спор "кой откъде да мине".

17-годишният ученик пробол смъртоносно абитуриента с джобното си ножче три в ръцете и един път в сърцето. Ако ударът с ножа е бил само на сантиметри по-встрани, нямало да има смъртоносен изход, коментираха полицаи.

По-рано бе съобщено, че убитият е бил с момиче.

17-годишният ученик е задържан в дома си след убийството. Двамата с абитуриента се познавали, но не били приятели.

Окръжната прокуратура в Плевен повдигна обвинение на младежа за умишлено убийство.

"Тъй като извършителят е непълнолетен, наказанието ще бъде редуцирано, ако той бъде признат за виновен - от две до осем години "лишаване от свобода", каза говорителят на институцията прокурор Рени Кирилова, цитирана от БТА.

Ученикът е в ареста за 24 часа. Утре прокуратурата ще поиска от съда да му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

От прокуратурата уточниха, че той учи в плевенско училище и не е осъждан.

Жесток побой в София

Двама младежи са пребили жестоко мъж в събота вечер в София. Инцидентът е станал на улица "Коста Лулчев". Пострадалият е настанен в ИСУЛ с опасност за живота, предаде БНР.

Нападението е станало около 21 часа. Двамата младежи, единият непълнолетен, другият на 19 години, издебнали 44-годишния мъж и са му нанесли побой. Свидетели на инцидента са подали сигнал на телефон 112.

Двамата нападатели са били задържани от полицията. Вероятната причина за нападението е, че пострадалият е живеел в пространствата между блоковете в района, нямал собствен дом и това подразнило младежите.

Преди дни в столицата почина 25-годишен мъж, който беше жестоко пребит и наръган с нож в подлеза до НДК. Днес от полицията съобщиха, че убиецът е задържан - 24-годишен столичанин.