Ученик уби с джобно ножче абитуриент в Плевен

Ученик на 17 години наръга с джобно ножче в сърцето и уби 19-годишен абитуриент в Плевен заради спор как да се разминат на улицата.

Обратно в новината

Коментари - Ученик уби с джобно ножче абитуриент в Плевен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес 04.04.2014г., около обяд, пред окръжна болница в гр.Плевен се разхождат двама Циганина с по над 5бр. Ножове в ръце, единият държеше и еднометрова брадва - ходят и предлагат хладнокръвни оръжия на хората и то "пред Болница". Наглите цигани ми предложиха и на мен да си закупя "евтино" както нож, така и брадва... Обадих се на "112" и сигнализирах за тези "Цигани" респ. за бизнеса които развиват с оръжия... След няколко минути ме потърсиха от "112" и ме препратиха към дежурен "Полицай" от 1-во районно управление - гр. Плевен, за да обясня фактическата обстановка! Полицая ме увери, че по най-бързият начин ще се мобилизират и ще вземат необходимите мерки за да проучат случая и да заловят "Престъпниците". Тъй като "Полицая" не беше достатъчно убедителен по телефона, по отношение на думите си спрямо сигнала ми... останах за 30-тина минути в заведението пред болницата за да се уверя, че някой нещо ще направи, тъй като не бях сигурен в това.... За това време не видях да пристига патрул... на 15-тата минута циганите изчезнаха.... след още 10-тина се появиха отново и продължиха да си предлагат ножовете и брадвите на улицата пред "Болницата". Извода е ?!?! Полицаите не закачат циганите в Плевен... Нито тези с ножовете по улиците и пред Болниците, нито тези които продават цигари без бандарол, да не говорим за тези, които излизат по улиците с по 3-4 бр. проститутки..... До кога ще продължаваме така, питам аз господата полицай и защо се притесняват да арестуват нарушители на закона с хладнокръвни оръжия в ръце, на етап, че преди дни стана "Убийство" в гр. Плевен с "Нож"... До кога? и защо така?

Две години за хладнокръвно убийство!!!!!!!!!

За този изрод-убиец ЗАТВОР.А в затвора да попадне на надарени хора и по-вече да не му се иска да остава човек.

Вчера ми изтриха коментара,че съдържал обиди към УБИЕЦА който се оказва криминално проявен и с регистрации в МВР.17 годишен криминален изрод и завършен убиец, дайте да го обичаме а не да го обиждаме егати и скапаната логика!!!!!!!!!!!!!

мдааа... 2 години затвор за убийство ... БГ класика

Отвратително! Толкова ми е за момчето!

жал

Съвсем нормалният и очакван резултат за една страна управлявана от мутри,милиционери и продажни съдии. Вече повече от 24 години ,добра новина не се чува. Пуснеш радио "......бизнесменът с 30 висящи дела е намерен в безпомощно състояние в луксозният си мезонет", пуснеш ТВ :".............е бил известен на полицията ,но не е имало достатъчно доказателства. Вестник отвориш сутрин ,от първата страница ехидно ти се похихилква ,поредният балък-премиер или поредният фин. министър с тъпо-неадекватна муцуна и още по-неадекватно име . На следващата страница ,пак ти обясняват как "то се налагало да се вдигне някоя такса,понеже така е в Занзибар (напрмер) и колко е необходимо да се приеме закон ,че който наруши правилника на пътя ,ако с него има и още хора ,наказанието да се умножи по броят на хората.(то в такъв случай,ако кара градски автобус,трябва директно да му теглят куршума на тоя шофьор). НА последната страница ,пък ни се усмихва поредният кретен от чап или чалга културата,който си слушал предната вечер да пее я "напипай го" я "Имате ли хапчета за мен и мойте братчета... имаш ли от едното и от другото ,щот само като ги смеся става чудото" В страна в която някакво хлапе ме гледа с недоумение и ме пита "Абе дъртак,ти кво праиш у нета бе ?" Понеже ме гледа че имам лаптоп.. А и най-вече .И тоталната безнаказаност от съдебната система.НАЙ-ВЕЧЕ.

Милиция ли е , полиция ли е... Айде да повторим: НЕКАДЪРНИЦИ! А държавата я няма , и то не отскоро. Просто физиология - след 10години - 3 милиона

при комунизма беше като сега в канада : ред и спокоиствие.

Бог да е на помощ на две майки ..И на тази на убития, и на тази на убиеца.

Този заслужава смъртна присъда. Не може да има милост за него.

АКО МОЖЕ НА КЛАДА ДА ГО ИЗТОРЯТ

Я виж ти ! "19-годишният Мишел бе убит в събота следобед с нож в сърцето. Всичко станало заради обиди към гаджето му Цвети от страна на нападателя и компанията му."

Изродчето оттук нататък е един завършен престъпник, чието "израстване" ще бъде довършено в затвора. Този от това същество оттук нататък не може да се очакв анищо позитивно и положително - ще прекара 1/3 от живота си в затвора, ще има висящи регистрации за какво ли не и т.н. Просто същество без смисъл, за себе си и за околните.

Eдва ли ще прекара живота си в затвора, за съжаление. Най - вероятно след 2 години ще излезе за добро поведение, или ще го изкарат луд, и ще полежи в луксозна стая в психиатрия 2 години, ще го пуснат, и ще коли пак наред...но за другото си прав - безподобен боклук е наистина.

в момента няма държава , няма полиция няма съд и всички нагли и агресивни хора са безнаказани, днес двама братя съседи ме заплашиха с убийство след като съм подала 12 жалби в полицията за 2 години и... нищо

А бе истината е някъде ... там, само разследващите знаят за какво иде реч, а за четящите това е просто новина, която е поднесена по определен начин.

Истината?! Истината е, че един 17-годишен младеж е убил ХЛАДНОКРЪВНО друг младеж! Защото, за да извадиш нож само заради някакви разменени реплики и да не си даваш сметка, че това може да завърши фатално.... МНОГО НИ Е СБЪРКАНО ВРЕМЕТО! Децата са закърмени с желанието да доминират, да са над другия, егоцентризма става основна черта на поколенията, въпросът "`къв си те, бе?!" и нежеланието да се съобразяваме с другите и с нормите, високомерието, агресията са водещи характеристики в днешното поколение. И това наистина е следствие от мутренския преход, където парите и властта "на всяка цена" са на почит. Всеки иска да е фактор, без значение на какво ниво се намира. Тъжно, тъжно ... много тъжно... Имам двама сина и се моля Господ винаги да ги закриля - друго не ми остава...

така става от простотия и тъпотия обикновено ниския интелект води до агресивно поведение

то агресия имат и хора с висок интелект в грешка си

Така е и все пак зависи за какво става дума, но във всеки случай никой от нас няма да си доноси дрехите да си доизяде храната, да си похарчи парите и прочее, защото всички сме смъртни.

Помните ли приказката за двете козлета, които се срещнали на тясна пътека? Аз я помня и също знам , че тя и подобните добронамерени приказки изчезнаха от букварите! Вие също го знаете, но едните си траете а другите обвиняват комунистите. Ставате смешни! Евреите съсипаха света вие блеете глупости без да спрете. А, а другите са категория безродници ... при нас е добре не е като у вас! И къде е това добре? В Гърция, Италия, Испания, Португалия ... да не продължавам. Мислете какво да правим ... бъдете позитивни към добрите и както решите към другите

добрето не трябва да е задължително само у европата..

Вчера кучета разкъсаха жена , тя почина в страшни мъки , а днес всички говорят за кучетата , че не бивало да им се прави нищо . Всички питат как са кучетата , а никой не попита как е жената ... Има нещо сбъркано

Това е резултат от 25 годишно зомбиране на нацията.

Не. Резултат е от зомбирането преди това през онези 45 г.

Мчи кЪк ми те песовете са по-важни от хората бре ! Хората ... кучетата ги яли ...

Агресията се пропагандира навсякъде , под формата на борбеност и желание за успех . Мисля , че всички медии трябва да подемат кампания против агресията , агресивния човека е елементарен и комплексиран , а много често и психично болен .

Каквото искате казвайте , но по време на соца нямаше такива престъпления , или бяха изключително рядко . Децата бяха възпитавани да уважават възрастните хора и т.н. Налагаха им истински ценности . Разбира се и им се промиваха мозъците на тема комунистическа идеология . Но като цяло хората бяха по-добри . Сега насилието е еталон за поведение . Рекламира се навсякъде , престъпниците са героите на България . Само те забогатяват , те карат хубавите коли , само те са успешни у нас . Е как тогава да станат нещата ?

Ставаха, само дето не пишеше във вестниците. Всъщност сега има много по-малко убийства от преди 1989-та.

Говориш абсолютни глупости.Убийствата бяха рядкост,мой човек,а имаше и смъртно наказание.Хората наистина бяха добри.Още си спомням времената,когато пред магазина за хранителни стоки,всеки си оставяше колелото,подпряно на педала,на бордюра.А млякото го зареждаха към 5-6 часа сутринта,когато магазина не беше отворен и касетките с млека,стояха отвън.Никой не отиваше да ги краде.Не съм фен на соца,но това си бяха наистина добри неща по това време.

Iosiff Beluga

Петре, ти си роден, предполагам някъде около 92 или 9з година, та затова нямаш и представа. Не си ти виновен, ами този, дето си изпуснал семето пиян.

Според мен ценностите налагани през комунизма НЕ са истински, а напротив. И сегашното състояние на обществото ни е резултат от налагането на тези фалшиви ценности. Що за ценност е да възпитаваш детето си в любов към Партията или към СССР?! Това са преходни ценности. Налагането им преди 89 - та г. доведе до тази дифузия на ценностна система по времето на демокрацията, т.е. сега. Хората смениха вечните ценности с чалга, мутри, BMW - та и материализъм. А, пак според мен, в непреходни ценности са били възпитавани хората преди 1944 -та г. Една такава ценност е Източното Православие. Как ти, ако си православен християнин ще отнемеш чужд живот?? Какъвто и да е твоят опонент, нямаш право да го лишаваш от живот. Щом като Господ го търпи и ти ще го търпиш, казват свещениците! Къде е сега Църквата? Защо в училищата не се въведе обучение по религия? Нека децата да разберат, че освен мерцедеси и силиконки има и нещо друго, духовно, вечно. Да разберат, че смисълът в живота е другаде! Смятам, че атеистичния режим успя да отнеме тази ценност от нашето общество. Трудът възпитава ценности. Вижте преди комунистите да дойдат на власт децата са работили по нивята наравно с родителите и дядовците, и бабите си. Имали са уважение към по - възрастните. Ако и образованието ни беше на ниво и то би могло да възпита ценности. За възпитанието в семейството по форумите се казват достатъчно неща, даже не е необходимо да се споменава.

КВА НАЦИЯ ДА ИМА. НЕМА ПРЕЗИДЕНТ, НЕМА ПАРЛАМЕНТ, НЕМА СЪД, НЕМА ПОЛИЦИЯ. ЕДНО КОПИЛЕ НА 18 ГОДИН С БМВ, ТУРАЛ КАЧУЛКА И ПРИКАЗВА ПО ДЖИЕСЕМ. МИНУВА НА ЧЕРВЕНО, ПОЛИЦАЯ МУ ДИГА РЪКА ЗА ЗДРАСТИ, И ОН НА 23, ВМЕСТО ДА МУ ТУРИ БЕЛЕЗНИЦИТЕ, ОНИ СИ ПИЯТ ВЕЧЕР У ДИСКОТЕКАТА. НЕМА ДРЪЖАВА. ИМА МНОГО ТУРЧИН И ПОМАК.

Бас държа , че лекето не съжалява и се кефи вътрешно. Пък като го пуснат / няма да лежи в затвор / ще бъде много вървежен в даскалото .

Звучи адски. влудяващо ужасно!! И психопатно!

Деградирала нация, уверено запътила се към своята гибел - това е резултатът от 70 годишното упралениее на червените безрозници.

Убиеца е на 17. Мисля, че дори не е чувал за комунистите. Да напомня, последните 25 години, нашите братя са отатък океана. Помисли, ако можеш де ...

През 45 години социализъм такива прояви бяха абсолютно непознати. А ти иначе си приказвай лъжи. Не ми пречиш, но промиваш мозъците на по-младите, дето няма как да помнят. А това с промиването на мозъците знаем до какво води. Ти си резултатът.

Какво им става на тези хора?Къде остана човешкото в тях-какво са виновни тези хора!Къде е Добротата и Любовта!ХОРА-осъзнайте се!!!

ето защо още през 95-та хванах къра и от тогава само 4 пъти съм се прибирал в блатото за да видя роднини.. семеиството ми живее на спокоиствие в чужбина.. да жално ми е за страната защото помня какво детство имах по комунистеческо.. нека лошо да е било, само че такива извращения нямаше на по улиците и хората не бяха изтрещяли!

Хората пак БЯХА изтрещяли. Само че се губеха на фона на общия интелект в страната. Откакто отвориха границите и всичко нормално изтече в чужбина, започнаха да си личат и те.

Що ни обиждаш, а пич! Ти си един прост пл.. вероятно чиф..... И като такъв не харесваш земята дето те е родила. Това ще те накаже тежко. Не знам дали знаеш но колкото си по-далече толкова по -бързо умират мозъчните ти клетки, защото елекртическото им поле е по-силно заради компенсацията. От 6% до 40% се съкращава живота на невроните! Приятно робуване и не идвай в блатото... без теб е по-добре тук!

умно изказване, чак си оплю брадата.. виждам че от твоите мозъчни кетки нито една не е умряла.. пращи от интелект.. аиде съз здраве пич, макар че на мен обратното желаеш.. ;-)

Проблемът с разминаването на пешеходци на улицата е сериозен. Ако загиналият е бил с момиче вероятно са затворили пътя на разминаващия ги ученик. Често срещана ситуация. Предполагам нещо е подтикнало ученика да убие другия. Трябва да се спазват правилата за движение, за да има мир. Ежегодно по улиците и пътищата на страната загиват стотици хора, а в недалечното минало - хиляди.

Кратко стихче: Мама и тате бачкат в чужбина, а баба и дядо купуват таблет. Кредит теглят те за дискотека, а аз си израснах и станах кретен. Нож си купих от всичко по лев и ходя да коля, защотот ми е кеф. Деградирал тип аз съм и волно живея в таз Държава мама и стара... +Лека му пръст на момчето+

Силно вярвам, че това лайненце трябва да бъде убито. Щом посяга с нож към сърцето презюмцията му е била да убие другото момче. В такъв случай, не виждам причина за милост. Дори трябва да дадат право на бащата на убитото момче да го наръга с нож в сърцето и да го гледа в очите докато умре.

Напълно съгласна..в този смисъл, за мен трябва да има смъртно наказание в случай на доказана вина като този...

Винаги когато са на власт комунистите/"социалистите" е така! Така както е сега - убииства и сутрин и денем и вечер и нощем - пълен хаос! А защо - зашото битовата престъпност е в услуга на комуно/мафията! Така народа е още по-притеснен и НЕ вижда истинските ГОЛЕМИ Престъпници! А това са Олигарсите(всичките комуняги) и техните слуги - Депутатите! Има ли някой депутат да не е "бивш" комунист или ченге??? А защо - Зашото преди двадесет и пет години комунистите/"социалистите" си направиха Конституция и Наказателен Кодекс които да ги "обслужват" тях и техните интереси! Ако няма Нова Конституция и Нов Наказателен Кодекс..... НИЩО няма да се промени в България!!!

Редуцирайте му на копеленцето още годинките! Даже му дайте и условно наказание! Вашата мама продажни съдии!

Законът е виновен, не съдиите.

Ако наистина поводът за случилото се е, че са препречили пътя си и комплексите им за гордост са ги накарали да се скарат кой как да се размине, то нека се избиват и ходят в затвора. Няма място за олигофрени тука.

Малоумнико, жалкото е че олигофрена ще лежи като малолетен 2-3 години и като излезе може да убие твоето дете!

Не се чудете - пряк резултат от западната култура и европейски ценности, чалга, интернет, телевизии, филми- хоръри и други холивудски бълвочи,реклами, алкохол, наркотици.Пълен упадък и деградация на сегашните тийнейджъри. И чеп за бъчва не става от насраните и надрусани наркоманчета- мърляви и мързеливи. Само ТВУ-тата щяха да ги оправят, ма на, няма го бае ви Тошка....

Я сега отвори някой видео сайт и виж как е на изток - примерно на руснаците всеки втори клип им е или бой или ПТП или някакво друго издевателство или глупости, които надминават Джакасс (като ония олигофрени дето висят на една ръка от 20-етажна сграда).

смарт за този дрислио,да се варне веднага смартното наказание в балгария,веднага!!!!какво,като е непалнолетен....за да убива може да баде непалнолетен,а за правосадието и редуцирана присада е непалнолетен...пфууу...да ви се невиди и законите в тая дарява....смартно наказание ...това е оправията...за всички вазрасти!!!

с какво е по различен от докторите които отнемат хиляди човешки живота та даже и на бебта и на малки деца

аАКО САМ НЕ МОЖЕШ ДА СИ ОТГОВОРИШ - НЕ СИ ПО-РАЗЛИЧЕН ОТ ОНЯ С НОЖЧЕТО!

17-годишен следователно е ученик в 11 клас, следователно ходи на училище, следователно има класна и директор които са го въспитавали, следователно те не са си свършили работата, следователно да връщат заплатите които са вземали последните 11 години

По принцип съм съгласен, а семейството къде е?

може да са на работа в чужбина а може и да няма семейство или пък да има но да са по цял ден на работа и да се прибират вечер късно

Отначало помислих, че се шегуваш. Толкова е абсурдно това, което си написал! Престанете да обвинявате учителите за всичко! И в нашето семейство работихме по цял ден, отсъствали сме много дълго, но с общи усилия - семейство и учители, моите деца станаха чудесни, възпитани, образовани граждани. Но първото, което ги научих преди да тръгнат на училище беше, че учителите трябва да се уважават.

за какво да ги уважават учителите затова че не си вършат работата ли, ако си я бяха свършили момчето сега да беше живо

"логист", ти бил ли си учител ? Явно не, защото не знаеш абсолютно нищо за правата на учителя. ТОЙ НЯМА ПРАВА - ако ученика се изака в час, учителя може само да уведоми директора и НИЩО ДРУГО. Няма право да го гони ,защото е непълнолетен, не може да го бие или обижда, защото това е насилие, може само да му подаде хартия да се избърше или да уведоми Директора, който ще уведоми родителите, които ще обвинят учителя, който както вече разбираш, обира целия луфт.

Бездомниците биват убивани най-често. Първо уличните кучета, а сега и хората, които нямат дом. Момченцата се били подразнили от човека, че живее на улицата и затова пожелали да го убият. Е, не се знае колко хора още ще останат на улицата да живеят по план на управлявалите вече 15 години и техните банки.

Никъде не написано че са пожелавали да го убият, може да им е откраднал нещо или да ги е препсувал. Щом живее на улицата значи няма да е много свестен и не ги съжалявайте тъкива.

Ами дано и ти да останеш един ден на улицата.

25 години преход и какво - престъпленията ти ххамерикански, доходите ни африкански. Яко, а?

на червеногъз кумонист все Америка му пречи

Тоя в Щатите щеше да лежи 50 години, ако не и доживот.

Алчни, злобни, прости, невъзпитани, неграмотни, завистливи, нечистоплътни, лъжливи, крадливи, мързеливи, безкритични към собствените си постъпки, агресивни, изпълнени с омраза, неспособни на съчувствие и състрадание, демонстриращи изключително високо самочувствие без абсолютно никакво покритие, некомпетентни, чалгизирани, и още, и още, и още - ето това са 99,999999 % от съвременните български младежи. Разбира се, те са такива, каквито са родителите им. С други думи БГ мат`рял. Пфу!

от две до осем години "лишаване от свобода"-Еати сраната държава.Няма да се оправим Никога

Идиотска работа е, но така е във всяка европейска държава. Дори в някои държави са още по- милостиви към тази уроди.

...този келеш на 17 сигурно като непълнолетен ще го осъдят на максимум 5 в "трудово общежитие" с лек режим,а таткото и майката...моите съболезнования....на това заклано момче,ще трябват да събират сили,всеки път,когато срещнат под Слънцето свободно разхождащият се (с нож) предсрочно освободен....ЗАВИНАГИ ГРОБОКОПАЧ на СОБСТВЕННОТО си ЩАСТИЕ и ...НАДЕЖДА .... ТАТКО....ИЗГАСИ МУ ..ЛАМПАТА... С ТЕБ СЪМ !!!!

"Тъй като извършителят е непълнолетен, наказанието ще бъде редуцирано, ако той бъде признат за виновен - от две до осем години "лишаване от свобода". Добре дошли в България- раят за убийците, уродите и лумпените.

За съжаление законът е такъв. Определено имаме нужда от американската съдебна система или по-скоро от крумовите закони!!! Ние сме най-простата нация-унищожаваме се едни други. Никъде го няма това по света. А се мислим за най-умните.

Ей като напишете това "никъде го няма по света" направо избивате рибата. Щото в Каракас , например, е чудо и приказ по улиците. Ей, аман от слабоумници .

Жестоко е един ден да ти съобщят, че момчето ти е убито от келеш, защото нямало как да се разминат ...

"Тъй като извършителят е непълнолетен..." мисля, че това изобщо не трябва да бъде фактор, когато става въпрос за предумишлено убийство. В крайна сметка - взел е достатъчно "съзнателното" и отговорно решение да отнеме живот - да, решение е, щом не е било случаен инцидент. Знаел е какво ще последва, нали? И каква е разликата дали е пълнолетен или не в случая?

Престъплението не е предумишлено по смисъла на Наказателния кодекс, а по отношение на непълнолетния вижте чл.63 от НК - нашите мили народни представители са големи умници. Наказателния кодекс само "гали"виновните, той не наказва. Кошмарът е пълен за хората, преживели подобно нещо.

,, пробол смъртоносно абитуриента с джобното си ножче,,!!! ,,може да е било и ,,нокторезачка,,!!! дали е виновно това или друго правителство??? всички управляващи и правосъдието до сега имат вина!!! престъпниците са в такава възраст която ни показва че са израстнали в ,,преходният период,,!!! семеиствата им също!!! някои смятат че с полицеищина нещата се оправят??? каква е ролята на родителите и обществото??? така че да не се крием зад ,,гърбът,, на полицаят!!!

Джобно ножче с размер на острието над 7,5 см е вече ХЛАДНО оръжие. Явно някой от пишещите тези новини не познава ноШките. Той и Дънди Крокодила като го нападнаха и извади "джобното си нож че" че се разбягаха катилите.

няма правосъдие. Съд, закон - те са за правовите държави. Ако на мое дете се случи това, аз лично ще отмъстя за него.

до кога ще е така от както е на власт това правителство е така всеки ден има ъбииства ,няма ден в които да не се прочете нещо такова . краино време е да се вземат сериозни мерки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Лора, ти вчас ли си въобще? Откакто е на власт това правителство - ти сериозно ли?!? Тези неща са започнали да се случават много преди идването на това правителство, а основите и причините им лежат още по-далеч. И, повярвай ми, те ИЗОБЩО не лежи са в правителството!

Нищо сложно няма в тая работа - 50 000 лв кръвнина и 30 години затвор без право на помилване. Ако работи ще излезе след 20, но не по-рано. И дупето вече ще е добре обработено, и психиката.

Има, има - 3 години дело, влиза на 20, излиза максимум на 28 - натренират, научен и след аналните приключения - озлобен и мотивиран. Чистак нов изрод на улицата.

Е, аз казвам какво е редно да се случи. А какво наистина ще се случи - все пак живеем в Бг, не в Европа.

Ма готина територия сме, нали? С още по-готин народ....