Вчера в "Насреща Люба Кулезич" гостуваха председателят на парламента при управлението на Иван Костов Йордан Соколов и журналистът Георги Коритаров, които коментираха протестите и събитията от близките месеци в страната, както и вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Цветан Цветанов. Той заяви, че начело на протестиращите са лица от криминалните структури, свързани със сочения за глава на "Октопода" Алексей Петров. 
В началото на предаването Кулезич коментира :"Сега въпросът е дали Борисов ще се върне и да се бори като истински мъж!", а по-късно в интервюто с Цветанов, когато имаше и включвания на организатори на протеста, тя коментира по техен адрес, че са "жалки".


"Г-жа Кулезич отказа да спазва елементарните журналистически стандарти за правене на публицистика - показването на различните гледни точки. Тя не спази принципите на балансираността в ситуация, в която обществото е в състояние на масов протест и крайно настроено към политическия модел", обяснява изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков, цитиран в прессъобщение на телевизията.

Според него в последното издание на предаването е "накърнено достойнството и правото на гледна точка на протестиращите и е отразен само един политически тип позиция".
Бареков обяснява, че ръководството на телевизията се разграничава от  поведението на Кулезич и заявява пълна подкрепа на гражданското общество и показването на гледните точки на протестиращите.
От телевизията благодарят на журналистката за съвместната работа, в която имало и много положителни моменти.

Авторското предаване на Кулезич бе в своя трети сезон, след като започна на 3 април 2011 г.

Потърсена за коментар, Люба Кулезич каза пред Mediapool, че престоят й в ТВ7 бил “непрекъснато отбраняване на свободата" й.
“Докато бях в телевизията, трябваше да се защитавам, в това число и в ефир, че съм в проправителствена и слагаческа телевизия. Трябваше да се разграничавам. Всеки гради собствената си свобода, доколкото тя е възможна. Бранех я със зъби и нокти. Не аз изневерих на стила си, някой друг беше. Не аз преобърнах палачинката. Не мога да я обърна за два часа. Макар че правя много вкусни палачинки“, обясни уволнената водеща политиката на медията.

На въпрос защо тогава винаги е демонстрирала доброто си отношение към министър-председателя в оставка Бойко Борисов, коментира, че не е тя човекът в телевизията, който поддържа близки отношения с него. "Не аз се радвах на есемесите му, нито пък съм получавала такива“, разказа тя.

“Разграничавам се категорично от опита да се настрои телевизията срещу протестиращите. Ние не правим анализи, не коментираме случващото се, но сме им предоставили целия си рейтинг, цялата си техника, за да се чуе техния глас”, каза изпълнителният директор на ТV 7 Николай Бареков пред БЛИЦ.

“От една седмица България не е същата и ако някой не се съобразява със ситуацията, не може да си върши работата. Люба е един достоен журналист, когото аз много ценя, но тя отказа да покаже различните гледни точки.
Никой не може да си позволи провокативно поведение и да въвлича и телевизията, затова прекратихме договора си с нея. Използвам случая да поднеса извинението си на всички протестиращи, които под някаква форма са се почувствали засегнати от казаното във вчерашното предаване на Кулезич”, каза още Бареков.

На въпрос дали и той не е трябвало да се уволни, когато през 2011 г. нарече в ефир протестиращите в София зърнопроизводители “разюздани селяни” и "развилняла се пасмина", той отговори: “Няма никаква прилика между двата случая. Една беше обстановката тогава, съвсем друга е сега. Между България от 2009-а и България от 2013-а няма нищо общо.”