Полицията получила съобщение за стрелба в къща, която се намирала недалеч от сградата на кметството, в около 18:00 часа местно време.

На място са загинали мъж и жена, има един ранен, който е бил откаран в болница. В къщата полицията открила тялото на предполагаемия убиец, който според следователите се е застрелял, съобщи телевизия Fox 13, цитирана от БГНЕС.

Стрелбата стана броени часове, след като млад мъж застреля 10 души и рани 7 в колеж в малкото градче Роузбърг в щата Орегон.

26-годишният Мърсър живеел с майка си в апартамент само на няколко километра от колежа "Умпкуа" в дърводобивното градче Роузбърг, където нахлува с четири огнестрелни оръжия. Според очевидец на кървавото нападение, той стрелял през прозореца на колежа и ранил преподавател в главата. След това влязъл в класна стая и преди да открие огън, накарал всеки да стане и да назове религията, която изповядва.

Все още няма официални съобщения за мотивите за масовото убийство, извършено от Мърсър, който беше убит в престрелка с полицията.

В САЩ правото да се притежава оръжие е гарантирано в конституцията, а законите за контрол върху оръжията са много по-меки в сравнение с другите страни. Политиката на президента Барак Обама и администрацията му за затягане на оръжейното законодателство се оказа безуспешна.