Днес контролната комисията заседава по темата, след като е получила две жалби - едната от младежкото обединение на София-област, а другото е от двама социалисти от Югозападна България, съобщи "Фокус".
Депутатите Корнелия Нинова и Румен Петков вече настояха Кутев да се оттегли от поста си в ръководството на партията, след като заяви в интервю, че БСП се разпространява като СПИН - по наследство и по полов път

"Ние не сме нито инквизиция, нито цензор, ние сме партиен орган, който не може да наказва социалисти заради непремерени изказвания или тъпи вицове, още повече, че ако следваме подобна логика някои от другите партии ще останат съвсем без членове", отбеляза Манолова и припомни думите на членове на кабинета за "лошия човешки материал" (на премиера Бойко Борисов - б.р.) и за "шибания народ" (на ексминистър Божидар Димитров - б.р.).

"Антон Кутев би следвало да брои до 10 преди да произведе следващия гаф", коментира още Манолова. Тя обаче изтъкна, че в БСП достатъчно са се упражнявали върху гърба му, "още повече хора, които далеч не се славят с премерените си изказвания".
"Според мен трябва да спрем и да започнем да се занимаваме с това, което хората очакват от нас - галопиращия ръст на цените на храните и горивата, инфлацията, безработицата и гафовете, които правителството непрекъснато произвежда. Прекаленото говорене за Кутев е начин да се мълчи за непрекъснатите гафове на управляващите", добави червената депутатка.

Самият лидер на БСП обаче вчера защити Антон Кутев, като заяви, че това е "измислен скандал". По думите на Сергей Станишев изказването на съпартиеца му е преразказ на виц, а за вицове са се налагали наказания по друго време.