В 16.15 ч част от протестното шествие, което се движеше по Цариградско шосе, се отклони по ул. "Жолио Кюри" и достигна дотам с идеята да "посрещне" Станишев.

Идеята на протестиращите бе да го блокират и да не го допуснат вътре, но в крайна сметка той беше освиркан на влизане около 18 ч.  Станишев пристигна, придружаван от бус на МВР, предаде "Дневник".

В 18.30 от страната на служебния вход имаше около 20 души охрана, включително и жандармеристи.

На излизане лидерът на БСП отново бе освиркан.

Стотици хора успяха да спрат автомобила на Станишев на тръгване. Минути по-късно полицията успя да проправи коридор и Станишев потегли отново.

Мъж, който опита да препречи движението на автомобила, в който бе Станишев, бе арестуван.

Какво каза Станишев при Кеворк Кеворкян


Станишев коментира, че през последните 4 години е вкарана отрова в обществото. "Отрова, защото ГЕРБ съществуват чрез противопоставяне", каза Станишев. Според него в резултат на последните 4 години се е върнала омразата, противопоставянето и разделението в обществото.

"Ние се върнахме в 90-те години". Факт е, че ГЕРБ са основният реален опонент на това управление, а то се създаде, за да се върне България към демократична нормалност. Сега би било престъпление да върнем властта в ръцете на ГЕРБ", категоричен бе Станишев.

Той подчерта пред Нова телевизия, че протестиращите не осъзнават, че обслужват интереса именно на ГЕРБ.

"А ГЕРБ действат на принципа – "ако аз не управлявам държавата, нека се срути държавата", каза лидерът на социалистите.

За протеста на 10 ноември

Станишев посочи, че това, което видял днес, му напомнило кадри, които вече са минали, и които не са донесли нищо добро в страната.

"През първите студентски стачки през 90-та – 91-ва година какво постигнахме – дойде СДС и беше разбито селското стопанство. През 97-ма година има втора вълна протести, какво последва? Приватизация. Точно за това смятам, че сега би било престъпление да се върне властта в ръцете на ГЕРБ", заяви Сергей Станишев, запитан как ще коментира факта, че докато тече телевизионното му интервю, пред студиото го чакат протестиращи хора.

За правителството

По думи на Сергей Станишев, премиерът Пламен Орешарски много добре осъзнава своята отговорност и никога не би изпълнил решение, което му е наложено отвън. Той беше категоричен, че настоящото програмно правителство за четири месеца е свършило много повече в социалната сфера, отколкото правителството на ГЕРБ за четири години.

Относно предложението за коалиция между ГЕРБ и БСП, Сергей Станишев бе категоричен, че това не е възможно – "заради смисъла и съдържанието на политиката на ГЕРБ и виждането на БСП за политика".