Станишев заяви снощи пред БНТ, че както в Европейския съюз има две политически сили – ПЕС и ЕНП, така и в България се очертава сблъсък между БСП и ГЕРБ.

"Искам да поканя лидера на ГЕРБ да направим европейски дебат за бъдещето на България и за бъдещето ни в Европа", заяви той. Вижте повече за поканата на Станишев тук >>>

На отправената му покана Борисов каза следното: "Знаете ли, от 45–ия конгрес съм спрял да се интересувам какво мислят социалистите и какво мисли Станишев, и дори не съм чул за това, така че не бих си раздвоявал времето и вниманието какво говори той по простата причина, че с него да се води дебат е безсмислено".

Борисов също така заяви пред К2, че преди да води дебат със Станишев "трябва да се зададат въпроси, да се намерят арбитри".

"Сиреч, за да има дебат с него, трябва да има човек неутрален с документи, който да изважда и да слага на масата. Когато каже: "Ние ще строим някой светъл, комунистически ден "Белене", трябва да има човек, който да извади договора от 2006 година, да извади какво е говорил по време на предизборната кампания и една година по – късно това, което се е случило", посочи Борисов.

Според него нямало смисъл иначе двамата да политиканстват и да се надвикват.

"С него трябва да се говори само с арбитър, за съжаление сега няма кой да играе тази роля",
уточни още Борисов.

Гарелов е готов за арбитър между Борисов и Станишев

Известният български телевизионен журналист Иван Гарелов е готов да бъде арбитър в публичния дебат между лидера на БСП и ПЕС Сергей Станишев и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Съгласен съм", каза той пред БГНЕС, отговаряйки на въпрос дали би се съгласил да стане арбитър, ако бъде поканен.