Семейство Шванд, които са католици, и този път не са пожелали да разберат предварително пола на бебето, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Момченцето се е родило с тегло 4050 грама, високо е 56 см и все още си няма име, защото то трябва да бъде избрано от 12-те му братя.

Най-големият син на семейство Шванд е 22-годишният Тайлър. След него идват Зак (19), Дрю (18), Брандън (16), Томи (13), Вини (12), Калвин (10), Гейб (8), Уесли (6), Чарли (5), Люк (3) и Тъкър, който се роди на 4 август 2013 г. 

Джей и Катери, които живеят северно от Гранд Рапидс, са на по 40 години. В интервю за американска телевизия миналата седмица тя заяви, че изпитва голяма удовлетвореност от майчинството.

"Децата са малка частица от теб самия. Всеки ден е Ден на майката. Подаряват ми цветя, които берат в градината. Дори и да е глухарче, е специално, защото са помислили за мама", казва щастливата майка.

Двамата родители са предани католици, не вярват в използването на контрацептиви и оставят в ръцете на Бог да определя размера на семейството им. Самата Катери е от семейство с 14 деца, като сестра й Кейт има 10 деца, всичките момчета.

40-годишната майка казва, че обича да е бременна - половината си живот е била в това състояние.

Запитан дали ще има бебе №14, бащата Джей отговаря с усмивка: "Никога не казвай никога".