Джей и Кейтери Шванд вярвали, че последното им отроче може да наруши "мъжката серия", особено след като бъдещата майка го преносила с 9 дни - нещо, което не се е случвало при предишните й бременности.

Родителите не знаели пола на бебето. Той им е бил казан предварително само при две от предишните раждания.

Най-новото мъжко попълнение в семейство Шванд ще носи името Тъкър. Малчуганът се е появил на бял свят в неделя с тегло 3,52 килограма.

"В родилната зала се чу кикот, когато ни съобщиха, че бебето отново е момче", споделя 38-годишната майка, наричана от близките си Тери, цитирана от АП и БТА.

Джей и Тери Шванд, които живеят северно от Гранд Рапидс, са предани католици, не вярват в използването на контрацептиви и оставят в ръцете на Бог да определя размера на семейството им. Тери произхожда от семейство с 14 деца. Тя обаче не е единствената сред братята и сестрите си с еднополови деца. Сестра й Кейт има 10 деца, всичките момчета.

"Това е изумително. Истинско чудо. Изглежда има някакъв вид генетична предопределеност в някои семейства да се раждат много момичета или много момчета", казва д-р Боб Барбиери.
Той изследва проблемите с плодовитостта и ръководи отделението по акушерство и гинекология в болницата "Бригам енд уиминс" в Бостън.

Вярвайки, че този път може да им се роди момиче, Тери и Джей са избрали името Джейни - игра на думи с бащиното.

"Джей щеше да се радва на момиченце. Той никога не имал възможността като другите бащи да танцува с дъщеричка", казва Тери.

Многодетните родители обаче не изключват възможността това да се случи.

"Възможно е да имаме още деца. Никога не затваряме тази врата", казва 38-годишната майка.