"Компанията ще поеме също така разходите по ритуалните услуги, лечението и възстановяването на пострадалите", се заявява в прессъобщение на "Ред Уингс".

Отделно застрахователните полици на пасажерите са в размер на 10 000 долара, които ще бъдат изплатени от застрахователните компании.

При катастрофата на самолет Ту-204 край московското летище "Внуково", на който е имало само 8-членен екипаж, загинаха четирима. Състоянието на останалите четирима членове на екипажа, които са настанени в болници в Москва, е тежко. Всички те са с черепно-мозъчни травми, съобщи представител на министерството на здравеопазването на Русия. Всички жертви от инцидента с разбилия се Ту-204 в Русия вече са идентифицирани. Сред тях са двамата пилоти, бордовият инженер и една стюардеса.

Междувременно руското следствие продължава да разглежда всички възможни версии за катастрофата на самолет Ту-204, съобщи БТА.

В този момент усилията са насочени изцяло към събирането на доказателства на местопроизшествието, предадоха световните агенции. Намерени са две черни кутии, които се проучват в момента от следователи и ще бъдат анализирани от експерти. Следствието разглежда всички възможни версии за злополуката: неблагоприятни метеорологични условия, пилотска грешка, техническа неизправност.

Летателният апарат е бил произведен през 2008 година, подчерта руският милиардер и собственик на авиокомпанията Александър Лебедев. Самолетът е застрахован за 660 милиона долара. Версията за това, че екипажът на самолета е бил неопитен, беше отхвърлена почти веднага. "Командирът има около 15 хиляди летателни часа - това е много голям опит. Вторият пилот има около 10 хиляди часа във въздуха, бордовият инженер - също. Това е много опитен екипаж", заяви Александър Нерадко от Федералната агенция по въздушен транспорт.

Самолетът на руската авиокомпания "Ред Уингс" в събота при неуспешния опит за кацане излезе от пистата и се озова на минаващото в близост "Киевско шосе", което беше блокирано. През нощта в събота частите от самолета бяха преместени, което освободи движението по "Киевско шосе".

По думите на говорителя на московския клон на Министерството на извънредните ситуации Сергей Власов при приземяването на самолета на "Внуково", самолетът е излязъл от пистата, озовал се е на Киевското шосе, а в дясното му крило е избухнал пожар.

Това е третият случай през последните няколко месеца, когато самолет Ту-204 излиза от пистата при кацане. При предишните два всичко завършва благополучно за пътниците. Най-вероятната причина за тези инциденти е неизправност в системите за спиране и по-специално в ревърсната функция на двигателите.

Днес стана ясно, че ден преди катастрофата край "Внуково" руските авиационни власти са наредили на компанията собственик "Ред Уингс" да отстрани проблемите в спирачните системи на своите самолети Ту-204.