Бой в парламента и протести отвън: Грузия прие закона за "чуждестранно влияние" (видео)

Парламентът в Тбилиси прие закона за чуждестранните агенти Хиляди демостранти бяха спрени пред сградата от огромен брой служители на реда

Обратно в новината

Коментари - Бой в парламента и протести отвън: Грузия прие закона за "чуждестранно влияние" (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голяма работа. В САЩ са го приели още през 30-те години на 20в., пък, досега никой не го е поставял на въпрос. Нали се борим за прозрачност и да няма "ала-бала".

Такъв закон трябва да приемем и в България.

20000 НПО та на 3 милиона население... Как стават тия неща? Има там хора дето държат по няколко НПО. Как да не протестират.

С тези протести ръководени от САЩ се опитват да направят поредния Майдан. Егати лицемерите са тия американци все едно че при тях няма такъв закон и те са света вода ненапита.

Ало, Хейтър, троле руски, В САЩ няма такъв закон, който те задължава от фейсбук коментар със снимка да се регистрираш като чуждестранен агент. А ти май си трол?

Зевзек, кога ти е рождения ден да ти подарим един компас, Поне с посоките на света да си наясно.

Приет в: САЩ – 1938 г. целта на закона е да гарантира „прозрачност“ като осигури достъп на гражданите на САЩ и избраните от тях представители във властта до информация за упражняване на чуждестранно влияние върху формиране на политиките на САЩ или с други думи - да защитава САЩ от прикрито чуждестранно влияние Санкциите при неизпълнение на ФАРА са също сериозни. Физическите лица, които умишлено нарушават закона носят наказателна отговорност и могат да бъдат санкционирани с глоба до 250 000 долара или затвор до 5 години, а ако се докаже че се управляват от чуждестранно правителство, затвора е до 10 г. Русия – 2012 г. Израел – 2016 г. Унгария – 2017 г. Австралия 2018 г. Великобритания 2023 – при нарушение затвор до 5 г. Казахстан 2023 Франция – в момента се разглежда в парламента. Глоба до 45 000€. затвор до 3 г. Грузия 2024

Почти като в Булгаристан - вътре протести, отвън бой на убиване!!!

Само на САЩ-янците е разрешено да имат "закон за чуждестранен агент"

пак ще им кажа че са късметлии... щот грузинските депутати са преписвали от руснаците и ще им се размине само с "глоби за нарушения"та,щот в оригинала,сиреч американския, освен глобата до 250 000 долра се прдвижда и затвор до 5 години.

БРАВО ! Американците не случайно са го измислили този закон ! Редно е да се знае кой финансира политически и икономически проекти в чужда страна.

Същите като янукович

При.положение че руският закон е копие на американският такъв не виждам проблем да има и грузински, че и български. Иначе ще има майдани и не цветни революции, независимо кой ги провокира......

Не разбирам как закона за чуждите агенти ще "заглуши инакомислещите". И там чужди сили използват младите наивни полезни идиоти, за да свалят национално отговорни правителства, които не правят това което искат. Браво на грузинското правителство, че взима подобни мерки. Самият факт, че има хора по улиците, които са излезли, за да провалят закона говори, че е било вече наложителен. Явно и Грузия е оставила платените от вън НПО-та и чужди капитали безкотролно!

И тия ватници прости, като гъбена чорба. Търсят си белята за нищо, ще подпалят народа и после кой ще им оправя кашите - путятя ли. Смех.

А в България кога? Лидера на управляващата партия казал на Браян да си ходи. Нашите лизачи кога ще направят такова нещо

И какво ще правим само с два политика?

Какво се вълнувате от грузинските закони? Не щат кравари да им сгомняват живота!!! Не като нашите европедали!!!

значи малко бой е паднал

Тези ще се освободят от соросоидите предатели. Дето налагат чужди неща на народи - антидемокрация. Цитат: "която може да определи дали Грузия ще остане на пътя към интеграция с Европа или ще се върне обратно към Русия, отбелязва Ройтерс." При положение че такива закони има в САЩ и Израел, защо не коментират тях?

И в България да се приеме. Само че тук ни управляват национални предатели одобрени от посолството.

Явно украинския фронт отиде у канала....сега пак се опитва да се отвори грузинския..... много пари наливат краварите ....

Брей, американците много стриктно спазват същия закон в собствената си страна, обаче са против прилагането му в Груция!?!

Нормално е една държава да иска да се защити от чуждо влияние. В Канада е в процес на гласуване такъв закон, но никой не шуми около това (Бил С-70). Явно в Грузия някой ги подкокоросва.

ФАЩ.

Търси се човек който ще вкара закона за эврото след изборите ЯворЧо Божанков Може ли да се приземи на председателския стол плииз

Ако подфръкне в ДПС да.