Информацията подкрепя версията, че причина за катастрофата са преднамерените действия на Андреас Лубиц, както стана ясно и от записа на първата черна кутия.

Според следователите той умишлено се е заключил в пилотската кабина на самолета на "Джърмануингс".

Първоначалният анализ на информацията показва, че Лубиц е използвал автопилот за снижаване на самолета до височина от около 30 метра, съобщиха БНР и БТА.

След това няколко пъти е променял настройките на автопилота, за да увеличи скоростта на самолета при снижаване, съобщи френското Бюро за разследвания и анализи.

Самолетът се е разбил в планинския район със скорост от 700 км/ч, което е довело до незабавната смърт на всички на борда.

Втората черна кутия бе открита вчера от жандармеристка - тя е била засипана от камъни в клисура, която вече била претърсвана няколко пъти. 32-годишната Алис Колдфи е единствената жена от общо 43-членния екип от планински полицаи, работещ на мястото, където се разби самолета.
Четвъртък, когато беше открита черната кутия, е бил първият работен ден на Колдфи.

По-рано стана ясно, че Лубиц е проучвал в интернет методи за самоубийство и данни за системите за сигурност на блиндираните врати на пилотските кабини.

Следователите са идентифицирали останки от всички 150 души в самолета чрез над 2285 проби, взети от над 2854 останки от тела на пасажери от разбилия се самолет. На мястото на катастрофата са намерени и над 470 предмета, принадлежали на пътниците.

Намерени 40 мобилни телефона на пътници, но те са толкова повредени, че ще бъде трудно да се извлекат и използват данните от тях.