Втората черна кутия потвърди умишлено разбиване на самолета

Данните от втората черна кутия потвърждават умишлено действие на втория пилот на самолета на "Джърмануингс", съобщиха следователи, цитирани от Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Втората черна кутия потвърди умишлено разбиване на самолета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето международен пилотски форум,в който темата за катастрофата на Германъингс се дискутира надълго от нашироко от професионалисти,всички сценарии и технически детайли са разгледани много обстойно-темата е 158 страници.На английски е,който иска да чете.PPRuNe-professional pilots rumour network. link rumours-news/558654- airbus-a320-crashed-southern-france-134.html

Айде сега шефа на Лугтханза да коментира техническото състояние на авиопарка си. Преди час, в Щутгарт се е приземил поради изтиане на маслото самолен на, да познахте, перфекната технически компания Джърман Уингс... В информацията от ДУ лаконично обясняват, че това не било аварийно приземяване, ами стандартна процедура. Коментарите оставям за Вас!

Автопилотът е програмиран в 9.30 за височина 38000ф и само 3 секунди след това за височина 96ф Как се програмира само за 3 секунди ?

Къде видя информацията за колко сек е препрограмиран?Ако промяната във височината става с FD бутонa-един е пред капитана,един пред копилота,той се върти много лесно,но това трябва пилот да го обясни.

twitter. com /flightradar24/status/581073962274328576/photo/1

Ало,dir! Нещо ми се губят линкавете.Що така?

Wall Street Journal-имаха интересна стария за механизма на компенсациите.Можеш да погледнеш,новата статия е за 2рата кутия,под статията можеш да прочетеш коментарите..

е как да чете, за него/нея е табу да чете сериозни издания, щото това ще му разбие нежната "конспираторска" психика. къде по лесно е на базата на нулева информация да обявяваш другите за неграмотни

Човекът е прав всъщност с критиката,направили са ми впечатление коментарите под конкретната статия в тази конкретна медия,сега погледнах че BBC нямат коментари,извинявам се за грешното твьрдение

Ето едни с друго мнение: link Ето превод на руски от горния източник: link

Някой доктор не си е свършил работата, незнаех че Lufhanza нямат собствена клиника със квалифицирани лекари

Лош вълк,не знам как имаш нерви да обясняваш отново..хората не им дреме за фактите на разследването,те си искат конспирацията,кратера,горивото,извънземния,този,дето крещи си иска болничния и тнт...няма смисъл да се обяснява каквото и да е

Вие двамата май получавате заръки от едно и също място! Ще вземем да ви абонираме за вестник "Строго секретно", та да изучите по-добре "теорията за конспирациите" и да разширите кръгозора. Човек с претенции не трябва да бъде "еднопистов"!

аз имам склонност да мисля и да вярвам на специалистите,които се занимават с разследването на самолетни катастрофи,а ти си вярваи на каквито искаш конспиративни теории.А ти отвори една статиа в английската или американската преса погледни дали има и един малоумен коментар като тук...

че аз не им се връзвам въобще, просто са ми смешни как изсмукват нещо от пръстите си (и то информация, която може да се провери от първоизточника) и после го представят за факт. интересно ми е до каква степен някой може да представя желаното за действително. иначе лесно мога да им дам стандартите за черните кутии, стандарта за черната кутия на Конкорд, която издържала удар с "1200 км/ч", ама що да го правя, като те са си навили на пръста че е конспирация и че някой ги лъже. просто са ми забавни

Са ми страшно забавни наивниците!А неграмотните наивници още повече! Щял да извади "стандарта" на черните кутии?! Кой стандарт, американския или европейския,френския или английския?Няма стандарт за "черните кутии"! Има изисквания за производител, които са твърде различни! Когато си задръстен, не вменявай същото и на другите!

Според мен умишлено компанията крият причината за да не си сринат рейтинга. На пилота му е прилошало тъй като е бил болен , доколкото се се знае. И за да не кажат че компанията не проверява и тества здравословно пилотите си са измислили това. Човека няма физиономия на камикадзе и повод да разбие самолета. Все пак е европеец.

и камикадзетата са удряли по едно саке преди последния полет

хубаво де, ама не виждаш ли противоречието. няма значение дали му е прилошало или има психични проблеми, и в двата случая е ясно че компанията не тества и проверява здравословно пилотите си. така че от гледна точка на компанията разлика няма. няма да се разпростираме какво е това прилошаване, което кара пилота да блокира вратата, да снижи самолета нормално и да изключи алармите

Разследващите могат да кажат каквото им е угодно. А психичните проблеми могат да се появят ненадейно и не всеки може да разбере дали е психично болен.

ако искаш хвърли едно око на link и американци има отворковци , които не вярват на КВАЛИФИЦИРАНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ като установяват,че паспортите на терористите могат да оцелеят, dokato черните кутии се "изпаряват" от високата температура. Поогледай се малко по-старателно за авио съобщенията от юни2014

Човекът има мотив - видял е, че депресията го поваля и няма да може да лети като капитан на самолет в бъдеще, т. е. детската му мечта няма да се изпълни. Това го е сринало психически и е решил да умре високо, затова е избрал върховете на Алпите...

Жалко за хората, ужасна съдба ... Бог да ни пази !

Свиквайте с такива новини - вече при всяка по-голяма трагедия в ЕС и САЩ ще трябва да научаваме за нея и да сваляме флага в знак на съпричастност. А да сте видели новини за бежанските лагери в Русия, където са над 1 000 000 бежанци от Украйна?! Да има някакви нашенски кампании за събиране на средства или хуманитарна помощ за украинците, избягали в Русия?!

Коментарите затихнаха ,защото драскачите пътуват с метрото да са отчитат в "ЦЕНТРАЛИТЕ"....А СЛЕДВАЩАТА ТЕМА Е...........ЧАКАМЕ!!!!!!!!!

"Лошият вълк" нещо като щатен защитник на самоубийците ли се явява или е просто "на всяка манджа-мерудия"?За него въпроса е приключен - една от най-големите авиокомпании в света има не се знае колко пилоти-хаховци в състава си?!?Точка по въпроса!

Проблемите с психиката са масови сред немците.След две загубени световни войни, жертви, разруха. После под опеката на американците, принудени да работят като мравчици, да не мислят с главите си, а само да изпълняват. Умствената дейност е сведена до минимум, внушението е, че щом така пише, значи е правилно, те просто изпълняват. Много ми е тъжно за тях, но благодарение на тяхната закостенялост , моят бизнес , тук в Германия, се развива чудесно.

Ники, нито имаш бизнес където и да е, нито имаш идея за германците. По- добре не се излагай и не пиши глупости. И не ги съжалявай, по- скоро такива като теб са за съжаление.

до вчера - защо я няма втората кутия, нещо крият. днеска- що я намериха втората кутия - нещо крият. някой май не знае кво точно иска. или понеже данните в нея не съвпадат с представите на тоя някой, вече и та не е доказателство.

определено нещо не си в ред! Общото мнение на песимистите във форума е, че някой разиграва театро, за да прикрие неудобната истина!Та това предполага, че кутията е била намерена още първия ден, но се "топка топката", ако разбираш какво е това! Останалото си е твой избор на "захлупеност", но все пак си е твой избор, остави другите да мислят с главите си, и да не зяпат доверчиво във всичко, което им се поднася!

коя неудобна истина бе и за кого е неудобна и най-вече защо. дай факти, цитирай. моето мнение се изгражда на база на фактите, а не на това че някой е казал нещо си. факта, че тия песимисти повтарят една и съща глупост, която няма никаква връзка с действителността, и на която противоречи всичката информация, говори кой е захлупен и се води като овца по стадото

Жандармеристката-новак с ръце е изгребала камъните ли или как е станало? От къде е знаела точно къде да рови? И да питам:Тези кутии не излъчваха ли някакъв насочващ сигнал? И доколкото съм чувал, са конструирани така, че да издържат удар с максималната скорост на самолета в неподвижна повърхност!А то ни тази кутия се обади, ни онези на боинга в океана, да не говорим за кутиите над Украйна, дето пък 2 седмици ги търсиха и ту украинците ги намираха, ту сепаратистите! Нещо неудобна работа са тези кутии, нищо че всички гледаме "Самолетните катастрофи" и колко много се научава от тях - чак и с каква паста за зъби се е мил сутринта пилотът!

намерила я е случайно. и не, кутиите не излъчват сигнал, когато не са под вода. когато основаваш мнението си на това, което си чул, а не на това, което си прочел, е нормално да пишеш глупости. кутията издържа на удар с 310 мили в неподвижна повърхност, което прави около 500 км/ч, самолета е бил със 700 км/ч, много над възможностите на кутията. а и каквото има за научаване са го научили. самолета не е имал технически проблем и нарочно е забит в склона. кво повече очакваш да научат от тая кутия. и да ти цитират данните от нея, ти имаш ли необходимата квалификация да ги разчетеш. същото важи и за боинга в Украйна - самолета е свален с ракета БУК, няма как черната кутия да ти даде информация кой и защо го е свалил

"Черните кутии" на различните самолети са различни по възможности за "оцеляване"!Не те зная какво четеш, но кутиите на "Конкорд" трябваше да издържат до 1200 км/ч. Недей да си измисляш неща, които не знаеш!

Няма такова заключение, че самолета над Украйна е свален от БУК! Последното беше, че е ударен от "множество предмети, летящи с висока скорост"! Не лъжи така на "ангро"!

Агънце вълчо е отворил уста като те гледа как си се отделил от стадото

Не знам как да го кажа, но мисля, че това е голямо ПЕТНО за "Луфтханза". Не е допустимо да НЕ знаят здравословното състояние на служителите си, особено - на пилотите.

а де, някои дето си ползват главата по предназначение го разбират

Браво на 32-годишната Алис Колдфи ! Успех на младежта ! (y)

Не се косете!За това плащат на ДИР-а...Да пише каквото им се нареди!Тези новини са доста безсмислени и си противоречат!Лубиц разучавал блиндираната брата:)))))))Ами той за пръв път вижда самолет:)))Заедно с ДИР-ще спасим Луфтаханза от по-големи щети!

абе момче, те казват, че в компютъра му се вижда, че е търсил такава информация. какво искаш

ти като си карал курсовете за щофьор (ако си шофьор де) там основно сте се учили как работи вратата на автомобила и ключалката и, а не да шофираш. на любиц като пилот му е било нужно да занае как се заключва вратата и как се отваря нормално, с код или без код. останалото - какъв точно е принципа на магнитната ключалка, каква е самата врата, колко и как може да издържи нито му е работа, нито някой ще седне да го учи на това.

АГНЕ............

Издаваш се с една типична самонадеяност и ще ти дърпат ушите!

link link link

от това, което пише тези дни по тази тема, повече от очевидно е, че компанията е виновна за всичко, недоглеждане, липса на всякаква информация за хората, които работят за нея, сега по едно солидно обезщетение на роднините и промяна на законите в Германия...

Куцо, кьораво, сакато - всичкото пилот в Луфтханза.

Покажете доктора и листа и докажете че е така ...но вече е късно защото след първа грешка ВИНАГИ следва ВТОРА ТРЕТА .......и тн. тн.

и кой точно си ти, че някой да ти показва и доказва нещо. и не знам дира що търпят през три мнения да постваш едно и също

да не дава господ да те лъжат с такава информация ДА НЕ ДАВА , НО ЗАСТАНИ ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА БАРИЕРАТА ......Е ВЕЧЕ СИГУРНО СЕ ОТЧИТАШ В НЯКОЯ ЦЕНТРАЛА ,НО УВИ ДОКАТО ИМА АГНЕТА ЩЕ ИМА И ВЪЛЦИ...................

Абе как така е използвал автопилота до височина 30 метра и после " няколко пъти е променял настройките на автопилота, за да увеличи скоростта на самолета " и накрая се боднал със 700км/ч? Аз ли не разбирам или дир-а са сътворили поредното чудо?

Вероятно са ДИР-а. Другите лъжат по-интелигентно. Единственото вярно нещо в новината е, че втората кутия може да покаже дали се е действало умишлено. Останалото едва ли е както са го описали...

Самолета се управлява с данни въвеждани в компа му а те могат да се променят както си искаш до достигане на желанието си , стига да му разбираш .

Нека тиквата да се изкаже, той е компетентен по всеки въпрос. След като каза, че има големи гърди за кърмене, след като лъчо мозъка му е личен лекар, дали нямаме транс ръководен кадър?

от сърце се посмях :)....

очакваше се с намирането на втората кутия тролчетата - конспиратори да се кротнат, а те като ужилени скачат. ама то като излезе официалния доклад, няма да имат възможност да се чувстват значими, като си мислят, че ние останалите простосмъртни сме нещо по малко от тях, щото те си мислят че знаят нещо. за това е това подскачане, а като гледам и коментарите на някакви лешпери, представящи се за пилоти, мисла повече да не летя с българска компания

Като гледам ти си единствения извънщатен цензор към форума. Не оставяш хората да си кажат каквото имат да казват. Навремето също навсякъде ни дебнеха ушковци и ни казваха само правилните неща. Отвратително е, че пак се възродихте.

Кур.бг-то да ви сера в устата

ПОКАЖЕТЕ БОЛНИЧНИЯТ ЛИСТ И ДОКТОРА КОЙТО ГО Е ИЗДАЛ....СИНДРОМА НА БРЮК.СЕЛ Е ОБЗЕЛ МНОГО ХОРА ......ЖАЛКО ЗА ТЯХ НО .....

Запада са ни приятели бе,ей! Стига сте злобяли! Жалко за безмислените жертви,да не искате да сте на тяхното място?

Аз имам 8 бревета и хората ,като мен имат няколко въпроса.Къде е горивото (10 тона)?Няма пожар при удара или петно от гориво.Защо самолета е на толкова малки парченца?Това говори за свръх налягане а не за разхерметизация.Защо никой не знае кода за отваряне на вратата?Как успяха толкова бързо да разчета FDR, та той нов да беше едва ли за това време щяха да се справят.Последно да сте чували някой самоубиец да се самоубива цели 10 мин.Цялата истина няма да се научи скоро,но сигурно е че в тази катастрофа има замесени много интереси и пари.

Напълно споделям мнението на А-320 !

Аз пък не го споделям. Ха, да видим сега.

И аз имам въпрос! Предметът Граматика познат ли Ви е и дали не сте отсъствали и през останалата част от обучението си?

възможно е ильоменатите да са замесени

може и 18 бревета да имаш, ама сигурно за РК1 М. как изчисли 10 тона гориво, като дори в началото на полета самолета не е имал толкова, в момента на сблъсъка горивото е било межде 3 и 4 тона. точно свръх налягане се получава при удар на херметичен обект в твърда повърхност. цялата истина се знае вече, само че не ви изнася тая истина. е да, ама това е разследване, а не концерт по желание, така че не е важно на теб или някой друг кво му харесва, а са важни фактите

Момче, ти май в планина не си ходил или пък си ходил само до някоя горичка. Там където се е разбил самолета са само скали и сипеи. Самолетът след първия си досег със скалите се е търкалял надолу и се е разбивал на части, а горивото му е попито в скалите. Разгледай снимките и виж на какво разстояние от горе до долу се намират отломките. Пък може да се разходиш и до някое струтище из Родопите, ако си смел качи се горе и бутни някой по голям камък надолу и гледай какво се случва. Дано само да не е покрай шосе, че някой пътуваш да пострада.

Когато става въпрос за пари, евреите са водещи в събитията макар и зад кадър.

До Хаджи Генчо Става въпрос за евроатлантически ценности.

браво за три дни всичко стана ясно,абе еврогейски специалисти какво стана със самолета свален над Украйна,що мълчите бе тапунгери

никой не мълчи, неосъзнат хейтър-неудачник такъв! MARIUPOL, Ukraine A Russian drone was shot down over the weekend during heavy fighting against separatist forces near the government-held port city of Mariupol in southeastern Ukraine, according to Ukrainian forces. Това достатъчно ли ти е за ''жадната ти за знания'' чугунотиква ?

тва от къде го изсмука бе лешпер хахахахаа

Нещастник

Ало , Гжа Мишева , стига вече със зомбирането на народа , а ...абе що натискате толкова цяла седмица бе , така ли наредиха отгоре ...

@Dir

"Втората черна кутия бе открита вчера от жандармеристка - тя е била засипана от камъни в клисура, която вече била претърсвана няколко пъти." Разбира се, че е засипана с камъни! Не могат да я оставят просто ей така отгоре и после да кажат, че са я пропуснали при търсенето! Имаха достатъчно време да изфабрикуват нужната информация! За съжаление живеем във време в което не можеш да имаш вяра на власти, корпорации и финансираните от тях псевдо-научни среди.

аха, можеш да имаш врява само на интернет тролове с ментални проблеми

Решението е едно - да монтират кормило, ръчки, копчета и уреди и в тоалетните. Така първият пилот ще може да кара самолета дори и като е по голяма нужда. Дръпнеш синджира на казанчето - колесникът се спуска.

от сърце се посмях :)....абсурдите винаги ме разсмиват...

Оказа се,че първоначалната версия за психопата се оказа вярна.Убил е 150 души без да му мигне окото!Това не е ли масов убиец?И то от най страшните!Ами норвежеца Брайвик!Той какъв е?Стрелял е със снайпера по хора все едно се намира на лов.При това всичките му жертви са на възраст от 16 до 21години.И този изрод го оставиха жив!Егати демокрацията,егати ценностите!!А не е ли вярно,че почти всеки месец в САЩ някой влиза,я в училище,я в супермаркет или друга обществена сграда;вади автомата и почва да стреля наред.Това какво е?За какви ценности ми говорите?

Дира, и цитати от уикипедия ли цензурирате като спам или темата за психотронните оръжия не ви е по вкуса да се замесва с необяснимите действия на пилота?!

Абе мани ги тея администратори...мишоци.