На 22.05.2017 г. столичанин управлявал лек автомобил  "Тойота Айго“, движейки се по бул. „Свети Наум“. Зад него се придвижвал "Фолксваген Голф“, управляван от единия от обвиняемите - Николай Георгиев. Заедно с него пътувал другият обвинен - Димитър Вуновски, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Георгиев се движел плътно зад японската кола, форсирайки двигателя, което притеснило водача и той рязко натиснал спирачките. В резултат на това, поради неспазена дистанция, фолксвагенът се ударил в тойотата. Шофьорът предложил на Георгиев и Вуновски да съставят протокол за настъпилата катастрофа, вместо да сигнализират органите на реда.

Вуновски обаче го атакувал с обидни и нецензурни реплики на висок глас, след което двамата с Георгиев го повалили го земята и започнали да му нанасят удари с крака в областта на тялото и главата. В резултат мъжът получил травматични увреждания, изразяващи се в сътресение на главния мозък и навяхване на шията, както и множество охлузвания по главата и тялото.

Свидетел на случилото се станал намиращ се в близост друг мъж, който веднага се приближил и опитал да спре двамата биячи. Вуновски обаче нанесъл удар с юмрук в лявата част на лицето му, причинявайки му наранявания по скулата и окото.

Непосредствено след това двамата изчезнали.

По време на започналото разследване обаче Вуновски и Георгиев са били открити и са им повдигнати обвинения. Предстои делото срещу тях да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.

Само преди дни столичната полиция задържа няколко души, сред които известният рецидивист Атанас Мечев - Гаргата, заради нападение и побой над шофьор след катастрофа. Оказа се, че те са го принудили да поеме вината и да промени показанията си.