Според обвинението 15-годишният Е.А. е направил опит да отнеме чужди движими вещи, с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и причинил средна телесна повреда на жертвата. Според прокуратурата престъплението е останало недовършено поради независещи от волята му причини, но той е могъл да разбира свойството и значението на извършеното деяние и да ръководи постъпките си.

Нападението е извършено на 5 март в района на бул. „Източен“ в Пловдив, където се движело момчето. По същото време до близкото кръстовище се намирала възрастната жена, която носела дамска чанта. В нея държала портмоне с 13 лева, лични документи и мобилен телефон.

Младежът забелязал възрастната жена и решил да я ограби. Той я издебнал в гръб, хванал чантата и започнал да я дърпа, за да я отнеме. Бабата обаче не я пуснала и тогава той я блъснал и съборил на земята. Тя паднала върху лявата си ръка, като стискала дръжките на чантата.

Свидетелка, която работела в близко шивашко ателие, започнала да вика, че ще се обади в полицията, след което момчето побягнало по улицата.

Съдебно-медицинска експертиза установила, че при падането на 88-годишната старица е било причинено счупване на лявата ръка, в областта на китката.

Обвиняемият Е.А. е с мярка за неотклонение “задържане под стража“ и се намира в Поправителен дом за непълнолетни, уточниха от прокуратурата.