Обвиняеми за жестоката катастрофа са 23-годишният шофьор Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му е дал колата си, с която бяха убити на място шестимата младежи, а двама бяха ранени.

В обвинителния акт се посочва, че на 23 април т.г. 19-годишният Живко Желев в пияно състояние (1.07 промила алкохол в кръвта) е преотстъпил управлението на автомобила си на Данаил Георгиев, който също в пияно състояние (1.30 промила алкохол в кръвта) и с неразрешена скорост от 133.6 км/ч връхлетял върху движещите се по тротоара младежи.

Случаят е определен като особено тежък, а повдигнатото обвинение и за двамата предвижда наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода. Съдът трябва да насрочи делото срещу Данаил и Живко в едномесечен срок.

В края на септември 23-годишният Данаил за първи път говори пред медии и заяви, че не помни нищо от целия ден преди катастрофата, както и че той не е шофирал автомобила, а зад волана е бил братовчед му Живко.
"Моите искрени съболезнования на родителите на загиналите деца. Никой не е искал така да стане. Не вярвам да съм карал с такава скорост и то отгоре на това пиян. Просто, когато са ми предлагали да карам, пиян винаги съм отказвал", каза тогава младежът.