Това предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.
Заповедта предвижда частите в Ростовска, Белгородска и Брянска област да продължат бойната си подготовка на полигоните край съответните бази.

Президентът на Русия Владимир Путин "приветства първите контакти между Киев и привържениците на федерализацията с оглед установяване на пряк диалог, в който да участват всички заинтересовани страни", се казва в съобщението, цитирано и от БТА.

От НАТО побързаха да заявиха, че още не виждат признаци за изтегляне на руските войски от границите с Украйна към местата им за постоянна дислокация.

Ако някой ден забележим видимо доказателство за значително оттегляне на руските войски от границите, първи ще го приветстваме, това ще бъде първа стъпка в правилната посока,  заяви на пресконференция генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

Не се наблюдават никакви признаци за изтегляне на руските войски от границите на Украйна въпреки твърдението на Кремъл, че президентът Владимир Путин е разпоредил те да се върнат в базите си, обяви и Министерството на отбраната на САЩ, цитирано от Ройтерс и БТА.

Украинското министерство на отбраната съобщи по-рано за заловени въоръжени бойци на проруската съпротива.
"Терористите подложиха на артилерийски обстрел позициите на украинските войски на хълма Карачун край Славянск", заяви шефът на групировката "Информационна съпротива" Дмитрий Тимчук. Във военното министерство в Киев казаха, че проверяват тази информация.

Жители на Славянск и Краматорск съобщават в социалните мрежи, че вчера вечерта в града са водени продължителни боеве, че е имало спирания на газа, тока и водата в двата града.

Военното министерство заяви, че в хода на антитерористичната операция вчера военните са задържали "терористи, които възнамерявали" да обстрелват военното летище на Краматорск от преносим зенитно-ракетен комплекс. Според военните двама от задържаните казали, че са журналисти от един от руските телевизионни канали.